ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νέα συνέντευξη από τον Νίκο Καρβέλα: "Οι γυναίκες να ξυπνήσουν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας"

Ο Νίκος Καρβέλας μίλησε για τις γυναίκες και το πατριαρχικό σύστημα, για τον πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και για το χρήμα και την επιτυχία και βέβαια τους "Δαίμονες" του.

Νίκος Καρβέλας

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού "Καλύτερα δεν γίνεται" με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του"Νοοσοφία" (εκδ. Κάκτος) κάνοντας πάλι το Twitter (X) να πάρει φωτιά. Ένα μάλιστα από τα σχόλια απευθυνόταν προς την παρουσιάστρια και τη ρωτούσε "Ναταλία μήπως θέλεις να πάρεις αναρρωτική;".

Ο Νίκος Καρβέλας μίλησε εφ' όλης της ύλης εστιάζοντας και πάλι στις πληγές της Ελλάδας και στο πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς σε αυτή τη χώρα, πόσο μάλλον όταν είναι καλλιτέχνης. Έτσι, μοιράστηκε με το κοινό από την εμπειρία του για το μιούζικαλ "Δαίμονες" που έχει αφήσει εποχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα. "Είχαμε κάνει τότε έκκληση στο Υπουργείο… Πολιτισμού και η απάντηση ήταν – όχι αρνητική – … δεν υπήρξε καν. Στην Αγγλία υπήρξαν μιούζικαλ που έκαναν τη χώρα διάσημη σε όλο τον κόσμο μέσα από τα συγκεκριμένα έργα. Στην Ελλάδα αποφάσισαν οι κύριοι του Υπουργείου ότι ο άνθρωπος που έχει γράψει τους "Δαίμονες" είναι αναξιόλογος", είπε ο συνθέτης. Και πρόσθεσε:"Τότε βάλαμε με την Αννούλα όλα μας τα λεφτά για να την ανεβάσουμε. Χάσαμε όλα τα λεφτά μας και έφυγα για την Αγγλία. Μου την είχε "σπάσει" τρομερά αυτή η χώρα. Το μόνο που αποκόμισα τότε ήταν ότι η Εκκλησία θέλησε να με αφορίσει ως σατανιστή". "Η κριτική τότε για τους "Δαίμονες" ήταν: η μουσική του Νίκου Καρβέλα είναι ένα μπάχαλο και μόνο τσιφτετέλια δεν έχει. Δεν παριστάνω τον σπουδαίο αλλά ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση μουσικά οι "Δαίμονες". Την αντιλήφθηκαν όλοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει από το εξωτερικό, ο πρωταγωνιστής του Phantom of the Opera, ο οποίος γονάτισε κυριολεκτικά μπροστά μου. Ο διευθυντής της όπερας του Μόντε Κάρλο με ρώτησε: "μπορώ να σε αγγίξω;", σημείωσε ο Νίκος Καρβέλας.

Νέα συνέντευξη από τον Νίκο Καρβέλα: "Οι γυναίκες να ξυπνήσουν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας"

Οι γυναίκες "να ξυπνήσουν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας"

Ο Νίκος Καρβέλας τοποθετήθηκε επίσης για τη θέση της γυναίκας και για τους ομοφυλόφιλους λέγοντας πως: "οι θεοί, η ηθική είναι ανδρόπλαστα πράγματα".

Και συνέχισε: "Η γυναίκα βιάζεται καθημερινά από τον άντρα και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό γιατί το σύμπαν είναι φτιαγμένο από άντρες, το σύνταγμα είναι φτιαγμένο από άντρες. Οι γυναίκες πρέπει να αντιληφθούν κάποια στιγμή το πόσο διασύρονται από τον άντρα. Όλα αυτά που κάνετε και αισθάνεστε τα έχει φτιάξει η ανδρική διάνοια" είπε προτρέποντας τις γυναίκες "να ξυπνήσουν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας".

"Κάνω έκκληση στη γυναίκα και στον ομοφυλόφιλο άνδρα που έχουν διωχθεί από την Εκκλησία και τη Δημοκρατία. Η Εκκλησία και η Δημοκρατία έχει κυνηγήσει τη φυσιολογικότητα τόσο πολύ ώστε έχει καρφωθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια. Η φύση δεν κάνει τίποτα παρά φύσιν. Παρα φύσιν είναι ότι θέλουν να παντρεύονται, αυτό θα το πω. Τη σχέση έχουν οι ομοφυλόφιλοι με τον γάμο; Γιατί μπλέκουν με την Εκκλησία που είναι υπεύθυνη για ό,τι τους έχει συμβεί; Ο άξονας Εκκλησία-Δημοκρατία έχουν κατακρεουργήσει τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες. Θα έπρεπε να έχουν τόσο μίσος μέσα τους για την Εκκλησία και τη Δημοκρατία που απορώ πώς πάνε και φιλάνε το χέρι της Εκκλησίας και ζητάνε τις ευλογίες της. Σε αυτό θα με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και ελπίζω να αναθεωρήσουν".

Για τα χρήματα και τις "καλές εποχές"

"Δυο-τρεςι φορές δούλεψα στη ζωή μου… έκανα τον ''τραγουδιστή''. Να διαγραφεί αυτό από τα πρακτικά, παρακαλώ. Έπαιρνα πολλά λεφτά θυμάμαι και αισθανόμουν τρομερά άσχημα. Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που νέα παιδιά ερχόντουσαν και άφηναν τόσα λεφτά και στο τέλος εγώ έπαιρνα ένα μάτσο χρήματα", λέει ο Νίκος Καρβέλας για τις "χρυσές εποχές" της δισκογραφίας.

"Κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά. Από το Υπουργείο Πολιτισμού μού είπαν ότι υποχρεούσαι να τα πάρεις λόγω των κανονισμών. Τους λέω: εντάξει, πόσο είναι το κατώτατο που μπορώ να πάρω; Μου λένε: 1 ευρώ. Και τους απάντησα: ωραία, βάλτε 1 ευρώ. Ερχόντουσαν άνθρωποι και με "έτρωγαν" στη μάπα να λέω αυτά που έλεγα.

"Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά δεν είναι θέμα συστήματος. Πολλοί γίνονται διάσημοι και πλούσιοι. Εγώ δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα και δεν με ενδιέφερε. Μου αρέσει να έχω λεφτά αλλά, αν μου πεις "ασχολήσου με αυτό", δεν μπορώ". Μια φορά ένα ζευγάρι ήρθε στον Διογένη να με ακούσει και, επειδή είχαν πληρώσει τα μισά από αυτά που είχαν κανονίσει εξ αρχής, ζήτησα από τον μετρ να τους δώσει πίσω τα λεφτά".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.