ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιώργος Λάνθιμος: H σπάνια φωτογραφία με τον διάσημο πατέρα του, Αντώνη Λάνθιμο

"Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο", δήλωσε στο παρελθόν ο πατέρας του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχασε την μητέρα του σε ηλικία μόλις 19 ετών, ωστόσο ο πατέρας του, Αντώνης Λάνθιμος, πρόλαβε να δει τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του ταλαντούχου γιου του όπως ο "Κυνόδοντας" και ο "Αστακός". Παρόλο, που τα ονειρα του για τον Γιώργο ήταν διαφορετικά, καθώς ως επιτυχημένος καλαθοσφαιριστής προσπάθησε να μεταδώσει στον μικρό Λάνθιμο την αγάπη του για το άθλημα, αποδέχτηκε την κλίση του στην τέχνη.

"Μάταια προσπαθούσα να του μεταδώσω το μικρόβιο του μπάσκετ", εξηγεί ο παλαιός αρτίστας των γηπέδων Αντώνης Λάνθιμος. "Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο".

Τελικά, ο Γιώργος Λάνθιμος ακολούθησε το δικό του όνειρο και σήμερα είναι ένας βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του οποίου το όρομα έχει μαγνητίσει τόσο το ευρύ κοινό όσο και τους πιο " αυστηρούς" λάτρεις του κινηματογράφου. Ποια ήταν, όμως, η άποψη του πατέρα του; Ο πατέρας του, Αντώνης, είχε πει για τα έργα του: "Οι ταινίες του γιου μου έχουν περίεργη υπόθεση και ασχολούνται με το παράδοξο. Δεν ξέρω από πού αντλεί τα σενάρια για τις ταινίες του μαζί με τον φίλο του, Ευθύμη Φιλίππου. Καμιά φορά παρακολουθώ τις ταινίες του και απορώ και εγώ πώς τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα".

Πέθανε το 2019 σε ηλικία 75 ετών μετά από νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου και αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977.

Πρόσφατα, ο λογαριασμός του Instagram, elena's diary, δημοσίευσε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γιώργου Λάνθιμου με τον πατέρα του Αντώνη στα 90's.

"Ο Γιωργος Λάνθιμος στα 90s, με τον πατέρα του Αντώνη Λάνθιμο, μπασκετμπολίστα της ομάδας του Παγκρατίου και παίκτη της Εθνικής Ελλάδος, τον οποίο ο Φίλιππος Συρίγος περιέγραφε ως "ζογκλέρ" των γηπέδων. Ο σκηνοθέτης του "Poor Things”, που έχασε τη μητέρα του μόλις στα 19 του χρόνια, αρχικά είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του ως καλαθοσφαιριστής της ομάδας του Παγκρατίου, ενώ ξεκίνησε παράλληλα σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα άφησε όμως όλα πίσω του για χάρη του κινηματογράφου. "Ήθελα να τον δω μπασκετμπολίστα. Έπαιζα και ο ίδιος μπάσκετ στην εθνική ομάδα και προσπαθούσα να του μεταδώσω την αγάπη για το άθλημα. Ο ίδιος όμως από μικρός έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο" είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Αντώνης Λάνθιμος που έφυγε από τη ζωή το 2019…", έγραφε η λεζάντα της ανάρτησης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.