ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

MrBeast: Ο πιο διάσημος YouTuber του κόσμου είναι 25 ετών και πολύ φιλάνθρωπος

Δωρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε επεισόδιο, αναλαμβάνει να πληρώσει δίδακτρα για να φοτήσουν νέοι στο πανεπιστήμιο και χτίζει πηγάδια με πόσιμο νερό στην Αφρική. Σήμερα έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζέιμς Στίβεν Ντόναλντσον γνωστός ως MrBeast είναι μόλις 25 ετών αλλά έχει πάνω 204.000.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Ντόναλντσον, άρχισε να κάνει βίντεο από 12,ετών και στα 13 είχε φτιάξει ήδη το δικό του κανάλι με το όνομα "mr.beast 6000". Το 2015 έφτασε τους 10.000 συνδρομητές. Μέχρι τότε είχε ανεβάσει συνολικά περίπου 450 βίντεο. Το 2017 έβγαλε ένα βίντεο το οποίο έγινε viral μέσα σε λίγες μέρες (5εκ προβολές σε 2 μέρες).

Κάπου εκεί άρχισε να καταλαβαίνει πως για να πετύχει κάτι "μεγάλο" πρέπει να είναι πρωτότυπο. Τον Μάρτιο του 2017, που είχε φτάσει πλέον τους 800.000 συνδρομητές, έκανε ένα βίντεο που έδινε φιλοδώρημα 100$ σε διανομείς πίτσας. Από τότε άρχισαν τα βίντεο τα οποία περιελάμβαναν πολλές χρηματικές δωρεές .

Σήμερα ο προϋπολογισμός του MrBeast ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο δολάρια ανά βίντεο. Τα χρήματα αυτά ο YouTuber τα βγάζει από το ίδιο το YouTube, τις διαφημίσεις και διάφορα συμβόλαια χορηγιών. Δημοσιεύει ένα βίντεο περίπου κάθε εβδομάδα, το οποίο έχει συνήθως διάρκεια από 10 έως 30 λεπτά.

Πάντα τα βίντεο του έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πάντα έχουν κάτι πρωτότυπο. Άλλοτε καλεί τους φίλους του σε ένα γιοτ αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ή φτιάχνει ένα επεισόδιο με παιχνίδια αλά "Squid Game”.

Επειδή του αρέσει να ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά, ο Ντόναλντσον είναι επίσης γνωστός ως ο "Γουίλι Γουόνκα του Διαδικτύου”. Έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα ως φιλάνθρωπος, καθώς δωρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε επεισόδιο, αναλαμβάνει να πληρώσει δίδακτρα για να πάνε νέοι άνθρωποι στο πανεπιστήμιο και χτίζει πηγάδια με πόσιμο νερό στην Αφρική.

Το μυστικό της επιτυχίας του πιο διάσημου YouTuber

Κάθε του video γίνεται αμέσως viral και συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές. Και ο ίδιος, όμως, δουλεύει σκληρά πάνω στο πρωτότυπο περιεχόμενό του. Έχει γίνει ο "βασιλιάς των challenges", καλώντας κάθε φορά άγνωστα άτομα να διαγωνιστούν, με έπαθλο αρκετές χιλιάδες δολάρια. Μέχρι και μια ολοκαίνουργια Lamborghini έχει δώσει σε κάποιον.

Οι λόγοι για την επιτυχία του είναι πολλοί: Η ομάδα του MrBeast έχει απόλυτη κατανόηση του πώς σκέφτεται και τι επιθυμεί το κοινό της εκπομπής του: Εύστοχοι τίτλοι, πολλά χρώματα, ταιριαστά με τη φιλοσοφία του εκάστοτε επεισοδίου. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όλοι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ενώ ο Ντόναλντσον ξεκινά τα βίντεο πάντα με τον ίδιο τρόπο: Με μία απλή και περιεκτική περίληψη. Επιπλέον η επιλογή της θεματολογίας είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας: Έξυπνο περιεχόμενο και έντονα συναισθήματα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό πράγμα είναι ίσως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές: Ο Τζίμι Ντόναλντσον και οι φίλοι του, τους οποίους κατόρθωσε να προσλάβει ως βοηθούς και τους οποίους βλέπουμε μαζί του σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Το μυστικό της ομάδας: είναι πιστευτοί, συμπαθητικοί και αστείοι.

Τα σχέδια του MrBeast για το μέλλον είναι πλέον ταυτόσημα του American dream εντελώς αμερικάνικα: Θέλει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το φορμάτ του. Πριν μερικούς μήνες δήλωσε άλλωστε ότι θα μπορούσε μία μέρα να επενδύει δισεκατομμύρια στα βίντεό του. Ο 25χρονος, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes υπολογίζεται πως βγάζει 82 εκατ. δολάρια το χρόνο, έχει λανσάρει και μία σειρά προϊόντων, μεταξύ αυτών σοκολάτες και μπιφτέκια, με τα οποία επιδιώκει να εξελιχθεί και επιχειρηματικά.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.