ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φιλήμων: Ο σχεδιαστής που "έντυσε" τηνΤζάκι Κένεντι, την Τζέιν Μάνσφιλντ και την Χριστίνα Ωνάση

Πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής Φιλήμων που έντυσε σπουδαίες κυρίες της Αθηναϊκής society αλλά και της διεθνούς show-biz.

Ο Φιλήμων θα μείνει στην ιστορία ως ο σχεδιαστής που έντυσε όλες τις Ελληνίδες σταρ της εποχής του, που το κοινό λάτρεψε και αγάπησε. Ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε χθες (23/01/2024) σε ηλικία 91 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της μόδας.

Πριν από λίγα χρόνια ο Φιλήμων, που εδώ και χρόνια είχε επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε μιλήσει για τη συγκλονιστική ζωή και τις εμπειρίες του, από τον χωρισμό των γονιών του, μέχρι τις διάσημες Ελληνίδες και ξένες σταρ που ντύθηκαν στο ατελιέ του.

Παρά τα δύσκολα παιδικά χρόνια με τον χωρισμό των γονιών του και το παράπονο για την πραγματική του μητέρα -καθώς όπως είχε πει σε συνέντευξή του "είχε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι" και κοίταζε μόνο τον εαυτό της, η ζωή επεφύλασσε ένα λαμπρό μέλλον για αυτόν.

Το elenasdiary_blog δημοσίευσε φωτογραφίες του με σπουδαίες κυρίες της Αθηναϊκής society αλλά και της διεθνούς show-biz. Στην δημοσίεσυσή του γράφει:

"Έφυγε από τη ζωή σε ηλικια 91 ετών ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Φιλήμων που είχε ντύσει τις σταρ του κινηματογράφου, την Αλίκη, την Τζένη, αλλά και την Τζέιν Μάνσφιλντ για το "Συνέβη στην Αθήνα", την Χριστίνα Ωνάση, όπως και τις κυρίες της Αθηναϊκής society που παρέμειναν πίστες του πελάτισσες επί δεκαετίες ξεκινώντας από αυτήν του 60. Είχε επίσης σχεδιάσει την δεκαετία του 60 τις στολές των πληρωμάτων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Είχε γεννηθεί στην Κρήτη και όπως θα αφηγείτο ο ίδιος παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του πατέρα του σπούδασε σχέδιο στο Παρίσι με δάσκαλο τον Ζαν Ντεσέ και συμμαθητή του τον Βαλεντίνο. "Ο πατέρας μου δεν ήθελε καν να ακούσει τη λέξη "σχεδιαστής". Έλεγε: "Πώς θα πω εγώ στους φίλους μου ότι έχω γιο μόδιστρο;" Όταν όμως άρχισαν οι πρώτες επιτυχίες και τα εξώφυλλα, έπαιρνε τις εφημερίδες και με καμάρι έλεγε στους φίλους του: "Αυτός είναι ο γιος μου" είχε πει ο Φιλήμων σε συνέντευξη του στον Νίκο Νικόλιζα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τα βήματα του στον χώρο της μόδας δίπλα στον Ντίμη Κρίτσα πριν ανοίξει το δικό του ατελιέ στο Κολωνάκι, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της επαγγελματικής του δραστηριότητας όσο και της ζωής του. Ο Φιλήμων δεν έκρυψε ποτέ την σεξουαλικότητα του και δεν μασούσε τα λόγια του : "Δεν είχα ποτέ σχέσεις με συναδέλφους, γιατί δεν μπορώ τις μιζέριες, τα κουτσομπολιά. Με λέγανε κακό ή σνομπ, δεν ισχύουν όμως αυτά, απλώς δεν ενδιαφερόμουν" θα έλεγε σε συνέντευξή του. "Με δυσκολία έντυνα τις θεατρίνες και τις τραγουδίστριες. Απέφευγα ακόμα και να το συζητάω, γιατί οι πλούσιες κυρίες δεν ήθελαν τα ρούχα με τα οποία έντυνα εκείνες να τα δίνω και για το θέατρο ή για τις πίστες. Την Αλίκη δεν την έντυσα ξανά γιατί, εκτός του ότι δεν πλήρωνε, δεν με ενέπνεε να την ντύσω. Η Τζένη ήταν λίγο πιο υποφερτή. Όμως μετά τον γάμο της με τον Καζάκο χάλασε ο χαρακτήρας της. Είχε αποκτήσει ένα ύφος μπλαζέ και δεν την ενδιέφερε τίποτα!". Στις φωτογραφίες ο σχεδιαστής με την Αλέκα Κανελλίδου στα 80s την Μιμή Ντενίση στα 70s και την Τζέιν Μάνσφιλντ το 1962 στα γυρίσματα του "Συνέβη στην Αθήνα".

#elenasdiary #filimon #alekakannelidou #greekdesigner #greekfashion

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.