ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Κατίνα Παξινού με την Σοφία Λόρεν σε βραδινή δεξίωση

Οι φλοράλ δημιουργίες που επέλεξαν οι δύο "Κυρίες του Κινηματογράφου".

Το ρετρό κλικ της Κατίνας Παξινού με τους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας " Το παιδί και το δελφίνι" είναι τραβηγμένο στο ξενοδοχείο " Μεγάλη Βρετανία" το 1956. Η αμερικανική ρομαντική περιπέτεια παραγωγής 1957 που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν "Boy on a dolphin" και αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο καθώς και την πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Σινεμασκόπ 55.

Η Σοφία Λόρεν με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας στην Ελλάδα γνώρισε τις ομορφιές του τόπου και χαρακτήρισε την εμπειρία ως μία από τις καλύτερες στη ζωή της. Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί της Ύδρας, η Ιταλίδα σταρ θα εκφράσει την συγκίνησή της για την αγάπη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κρατώντας για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική και την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι.

Η Αθήνα είχε γεμίσει από λαμπερά πρόσωπα του διεθνή κινηματογράφου ανάμεσα τους και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Κλίφτον Γουέμπ. Σε μία βραδινή δεξίωση που είχε δοθεί στη "Μεγάλη Βρετανία" για το ξεκίνημα των γυρισμάτων της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι" το 1956, η Κατίνα Παξινού πόζαρε με τους δύο σταρ.

Οι δύο κυρίες φορούσαν φλοράλ φορέματα και είχαν τα μαλλιά τους πιασμένα σε σινιόν, ενώ ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής ήταν με ένα ριγέ κοστούμι. Ο λογαριασμός του Instagram, elenasdiary, δημοσίευσε το ρετρό κλικ και μας γύρισε σε νοσταλγικές εποχές του κινηματογράφου.

"Η Κατίνα Παξινού με τον Κλίφτον Γουέμπ και την Σοφία Λόρεν στην δεξίωση που είχε δωθεί στη "Μεγάλη Βρετανία" για το ξεκίνημα των γυρισμάτων της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι" το 1956. "Η Σοφία Λόρεν, η υδρογονοβόμβα του Ιταλικού κινηματογράφου βρίσκεται από χθες στις 8 παρά δέκα στην Αθήνα" έγραφε ο Φρέντυ Γερμανός στην εφημερίδα "Ελευθερία" το Σεπτέμβριο του 1956. "Το δέρμα της είναι σταρομελάχρινο. Αυτό που κάνει εντύπωση σε εκείνον που την βλέπει για πρώτη φορά είναι τα μάτια της. Είναι γκριζοπράσινα γεμάτα φως. Η Σοφία Λόρεν δεν είναι ίσως όμορφη με την κλασική σημασία της λέξης. Τα ζυγωματικά της προεξέχουν κάπως, τα χείλη της είναι μεγάλα και σαρκώδη. Βάφεται πολύ έντονα. Όλο το παρουσιαστικό της όμως αναδίνει μια έντονη και ζέστη θηλυκότητα.", γράφει η λεζάντα της ρετρό ανάρτησης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.