ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διπλή κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του Όλιβερ ζητά ο Άρειος Πάγος

Παραγγελία της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα στην Εισαγγελία Λιβαδειάς.

Όλιβερ

Τη διερεύνηση της υπόθεσης για τον θανάσιμο τραυματισμό του Όλιβερ στην Αράχωβα, ζήτησε με κατεπείγουσα παραγελία η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα.

Να υπενθυμίσουμε πως η επίσημη θέση της Αστυνομίας, έπειτα από πραγματογνωμοσύνη του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, είναι πως το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο, αλλά έπεσε θύμα αγέλης σκυλιών. Ένα πόρισμα που καθυστέρησε σημαντικά και δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, το επίσημο πόρισμα της Αστυνομίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων φιλοζωικών ομάδων που πιστεύουν (όπως και το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου που πράγματι εξέτασε τον Όλιβερ) πως το ζώο βασανίστηκε από άνθρωπο. Μάλιστα η Μάρθα Πουλτίδου εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των ζώων, μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ανθούλας Ανάσογλου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του πραγματικού δράστη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μασούρα ζητά από την Εισαγγελία Λιβαδειάς - με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας - τη διενέργεια έρευνας τόσο για την τυχόν ύπαρξη αγέλης άγριων σκύλων στην περιοχή, όσο και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης.


Αναλυτικά, οι παραγγελίες της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου:


Για την αγέλη σκύλων: "Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς


Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά".


Για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο:


"Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς.


Συνημμένα σας υποβάλλομε δύο έγγραφα:


α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη.


β) δημοσίευμα της ιστοσελίδας Protothema.gr με θέμα: "Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές".


​Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά"

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.