ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

ΗΠΑ: Γυναίκα με δύο μήτρες γεννάει δύο μωράκια σε διαφορετικές μέρες

"Μωρά- θαύματα" θεωρούνται τα παιδάκια που ήρθαν στη ζωή.

Η Kelsey Hatcher, 32 ετών, έφερε στον κόσμο μια κόρη την Τρίτη και μια δεύτερη την Τετάρτη, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ (UAB). Τα κορίτσια είναι ετεροζυγωτικά δίδυμα με σπάνια γενέθλια, αφού είναι σε άλλες ημερομηνίες.

Η κ. Hatcher δήλωσε ότι η οικογένεια επέστρεψε τώρα στο σπίτι για να "απολαύσει τις διακοπές"της και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Προηγουμένως ανέμενε την ημερομηνία γέννησης των Χριστουγέννων.

Οι μαιευτήρες του UAB επιβεβαίωσαν ότι η μαμά και τα μωρά είναι καλά και εξήγησαν στο BBC ότι πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση που κάποιοι μαιευτήρες δεν θα συναντήσουν ποτέ στην καριέρα τους.

Η κ. Hatcher πληροφορήθηκε σε ηλικία 17 ετών ότι είχε διπλή μήτρα (uterus didelphys) - η οποία είναι μια μια σπάνια κατάσταση που αφορά το 0,3% των γυναικών. Οι πιθανότητες δε να μείνει έγκυος και στις δύο μήτρες είναι "μία στο εκατομμύριο", σύμφωνα με το UAB.

Οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως είναι εξαιρετικά σπάνιες. Το 2019, ένας γιατρός στο Μπαγκλαντές δήλωσε στο BBC ότι μια γυναίκα είχε γεννήσει δίδυμα σχεδόν ένα μήνα μετά τη γέννηση ενός πρόωρου μωρού στην άλλη μήτρα της.

Η κ. Hatcher είχε στο παρελθόν τρεις υγιείς εγκυμοσύνες. Αυτή τη φορά, πίστευε ότι ήταν έγκυος σε μία μόνο μήτρα - μέχρι που ένας υπέρηχος αποκάλυψε ότι υπήρχε μωρό και στη δεύτερη μήτρα της. "Αναστέναξα... Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε", θυμάται η ίδια.

Συνέχισε να καταγράφει το ασυνήθιστο ταξίδι της στο Instagram. Μια ενημέρωση στις 38 εβδομάδες ρωτούσε: "Τι στο καλό;! ΠΩΣ τα καταφέραμε μέχρι εδώ;"!

Έτσι η οικογένεια μετρά τώρα πέντε παιδάκια. Ο καθηγητής Richard Davis, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του τακετού τον τοκετό, επεσήμανε ότι κάθε μωρό απολάμβανε "επιπλέον χώρο για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί" σε κάθε μήτρα. Ο τοκετός της κας Hatcher προκλήθηκε στις 39 εβδομάδες και απαιτούσε διπλάσια παρακολούθηση και καταγραφή στο νοσοκομείο - καθώς και διπλάσιο προσωπικό.

Το προσωπικό του UAB δεν είχε "πολλά στοιχεία ή δεδομένα" στη διάθεσή του, δήλωσε η Δρ Patel στο BBC, και έπρεπε να εφαρμόσει τις γνώσεις του για τις τυπικές εγκυμοσύνες.

Σίγουρα, τα μωρά είχαν τη δική τους "βούληση", είπε - και γεννήθηκαν με διαφορετικές μεθόδους. Το πρώτο, η Roxi, γεννήθηκε κολπικά περίπου στις 19:45 τοπική ώρα στις 19 Δεκεμβρίου. Το δεύτερο, που ονομάστηκε Rebel, ήρθε με καισαρική τομή περισσότερες από 10 ώρες αργότερα.

Ο καθηγητής Ντέιβις δήλωσε ότι τα κορίτσια θα μπορούσαν να ονομαστούν δίδυμα αδέλφια- όρος που χρησιμοποιείται όταν κάθε μωρό αναπτύσσεται από ξεχωριστό ωάριο, το καθένα γονιμοποιημένο από ξεχωριστό σπέρμα.

"Στο τέλος της ημέρας, ήταν δύο μωρά σε μια κοιλιά την ίδια στιγμή", είπε. "Απλώς είχαν διαφορετικά διαμερίσματα!" είπαν οι γιατροί.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.