ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η απίστευτη ιστορία των εννέα αδελφών που επανενώθηκαν 43 χρόνια μετά

Η μητέρα τους εγκατέλειψε τα πέντε από τα εννιά παιδιά στο σπίτι, ενώ τα άλλα τέσσερα είχαν ήδη φύγει.

Το 1954, όταν ήταν περίπου τριών ετών, η Μπάρμπαρα Λέιν και οι πέντε αδελφές της - Κέι, Μπόμπι, Μίκι, Βίκι και Άννι- εγκαταλείφθηκαν στο διαμέρισμά τους από τη μητέρα τους και στάλθηκαν στο ορφανοτροφείο του Αγίου Δομίνικου στο Σεντ Λούις.

Εκείνη την εποχή, οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της Μπάρμπαρα, η Ρουθ και η Έλεν, ήταν παντρεμένες και ζούσαν κάπου αλλού, ενώ μια άλλη αδελφή, η Μπέρνι, δεν ήταν παρούσα όταν εμφανίστηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί. Αργότερα η Μπάρμπαρα ανακάλυψε ότι η μητέρα της - η οποία πήρε μαζί της την άλλη μικρότερη αδελφή της Μπάρμπαρα, την Παμ, όταν έφυγε - γέννησε άλλο ένα παιδί με το όνομα Σίντι, αφού οι έξι κόρες της τοποθετήθηκαν στο ορφανοτροφείο.

Όπως θυμάται σήμερα η Μπάρμπαρα, η εμπειρία της στο ορφανοτροφείο δεν ήταν τόσο επώδυνη επειδή οι αδελφές της ήταν μαζί της, αν και αργότερα τα παιδιά υιοθετήθηκαν και έτσι χωρίστηκαν οι δρόμοι τους. Την περιπέτειά τους μετέφερε στο χαρτί η Μπάρμπαρα στο βιβλίο της Broken Water. "Θυμάμαι να βλέπω τις αδελφές μου να φεύγουν και αυτό μού προκάλεσε τραύμα", είπε η Μπάρμπαρα στο περιοδικό PEOPLE για τον χωρισμό. "Δεν ήξερα πού πήγαιναν, ξέρω μόνο ότι δεν επέστρεψαν".

Η Μπάρμπαρα και η Κέι υιοθετήκαν μαζί από έναν άνδρα, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται η Μπάρμπαρα, είχε δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα, και τη σύζυγό του. "Την ημέρα που μας άφησαν σε εκείνο το σπίτι, ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά", λέει η Μπάρμπαρα.

Στο βιβλίο της, η Μπάρμπαρα ισχυρίζεται ότι η ίδια και η Κέι υπέστησαν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό πατέρα τους.

Η Μπάρμπαρα γράφει επίσης ότι εκείνος δεν τους επέτρεπε να βγουν από το σπίτι παρά μόνο για να πάνε στο σχολείο και να αγοράσουν τρόφιμα και ότι τους απαγόρευε ακόμη και να μιλήσουν για τις άλλες αδελφές τους. Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα που στην ηλικία των 14 ετών, η Μπάρμπαρα γράφει ότι προκάλεσε τον θετό πατέρα της να την πυροβολήσει με ένα όπλο που κουβαλούσε μαζί του. "Αυτό τον κατατρόμαξε και με άφησε ήσυχη μετά από εκείνη τη στιγμή", λέει.

Το επόμενο κεφάλαιο

Στα 19 της χρόνια, η Μπάρμπαρα παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, τον Τζιμ, και μαζί μεγάλωσαν τρία παιδιά. Η οικογένεια μετακόμισε αργότερα από το Σεντ Λούις στο Μέριλαντ, όπου η Μπάρμπαρα πήγε στο κολέγιο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Καθ' όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής της, βρισκόταν σε θεραπεία - η οποία τη βοήθησε πολύ - και αργότερα έγινε συνήγορος των παιδιών, εκπαιδευτικός και ιερατικός σύμβουλος.

"Δυστυχώς, οι 11 από εμάς - ο καθένας από εμάς - κακοποιήθηκαμε σεξουαλικά στην παιδική μας ηλικία", λέει η Μπάρμπαρα, προσθέτοντας ότι αυτό που τους συνέβη δεν ήταν κάτι ασύνηθες. "Η ελπίδα μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γύρω από αυτό και να δείξουμε σε όσους βίωσαν αντίστοιχες εμπειρίες ότι μπορεί κανείς να θεραπευτεί από αυτό".

Μετά το θάνατο της θετής μητέρας της το 1992, η Μπάρμπαρα αποφάσισε να αναζητήσει τις εννέα χαμένες αδελφές της. "Όταν στάθηκα δίπλα στο φέρετρό της, κάτι άλλαξε μέσα μου κι ένιωσα ελεύθερη από την καταπίεσή της", λέει στο PEOPLE. "Έφυγα από εκείνο το φέρετρο νιώθοντας μια αίσθηση ελπίδας και σκέφτηκα: "Θα βρω τις αδελφές μου"".

Πολύ πριν δημιουργηθούν οι ιστοσελίδες DNA, η αναζήτηση της Μπάρμπαρα περιελάμβανε την αναζήτηση μέσω μητρώων υιοθεσίας, Καθολικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων, ακόμη και την πρόσληψη ενός ντετέκτιβ. Ωστόσο, όλες αυτές οι προσπάθειες αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς. Ωστόσο, εκείνη παρέμεινε αισιόδοξη. "Το γεγονός ότι μπορεί να μην τις έβρισκα ποτέ, ήταν μια πιθανότητα στο μυαλό μου", λέει. "Αλλά αυτό δεν κράτησε ποτέ για πολύ, επειδή η επιθυμία μου να τον βρω ήταν τόσο δυνατή".

Όπως αποδείχθηκε, οι άλλες αδελφές της Μπάρμπαρα έψαχναν επίσης εκείνη και την Κέι. Μια από τις μεγαλύτερες αδελφές, η Έλεν, είχε μια παλιά φωτογραφία των κοριτσιών όταν ήταν παιδιά με τους θετούς γονείς τους, η οποία είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch. Με βάση το άρθρο, ένας φίλος του γιου της Έλεν έκανε κάποια έρευνα, η οποία οδήγησε στον αριθμό τηλεφώνου της Κέι. Τρεις ημέρες πριν η Μπάρμπαρα έρθει τελικά σε τηλεφωνική επαφή με τις χαμένες αδελφές της το καλοκαίρι του 1997, θυμάται ότι είχε ένα προαίσθημα ότι ο χρόνος που πέρασαν χώρια θα τελείωνε. "Ήταν σαν κάποιος να με χτύπησε στο κεφάλι", λέει. "Και εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι θα με έβρισκαν".

Εκείνη την ημέρα η Μπάρμπαρα διάβαζε στην παραλία όταν ο σύζυγός της την κάλεσε. "Είπα, "Με βρήκαν, έτσι δεν είναι;"" θυμάται. "Μου έδωσε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς δύο αδελφών μου - της Έλεν και της Μπέρνι. Όταν μίλησε μαζί τους συνάντησαν και τις άλλες αδελφές της. "Όταν τις είδα, ένιωσα σαν να έλιωνα", εκμυστηρεύεται η Μπάρμπαρα. "Έπεσα κυριολεκτικά στην αγκαλιά τους. Και οι αδελφές μου Μπέρνι και Έλεν ήταν στο δρόμο και μας περίμεναν. Ήξερα τη μυρωδιά τους. Το άγγιγμά τους ήταν οικείο. Τα μάτια τους ήταν τα ίδια".

"Είμαι σπίτι", θυμάται να σκέφτεται. "Είμαι σπίτι."

Πηγή: People

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.