ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Thomas 1971 Tavern: Κουζίνα που ξυπνά μνήμες στο Κουκάκι

Γεύσεις και αίσθηση από τις παλιές αστικές ταβέρνες, σε ένα προσεγμένο εστιατόριο που στρώνει τραπέζια σε μία προνομιακή γωνία της δημοφιλούς γειτονιάς.

Το Thomas 1971 Tavern αποτελεί την αναβίωση της εξευγενισμένης παραδοσιακής ταβέρνας της Αθήνας του 1950 και έπειτα. Τότε που η χώρα προσπαθούσε να επιστρέψει στα προπολεμικά επίπεδα και αγροτικά προϊόντα άρχισαν σιγά-σιγά να φτάνουν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά: Αλεύρι, ελιές, λάδι, πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μαζί με κρέατα, πουλερικά και πλήθος άλλων μεταμορφωνόντουσαν σε πιάτα παραδοσιακής φιλοσοφίας και ατόφιας γεύσης. Με τον τρόπο του, το Thomas 1971 Tavern, ξαναφέρνει στο τραπέζι αυτές ακριβώς τις γεύσεις αλλά και το πνεύμα της εποχής.

Υφάσματα στους τοίχους, ξύλινες κατασκευές με τις ατέλειες του χειροποίητου, θόλοι στα ταβάνια, φουρούσια για τα εξωτερικά φώτα και μαρμάρινες επιφάνειες αποτελούν -μεταξύ άλλων- βασικά στοιχεία της διακόσμησης. Για την τελευταία, φρόντισε ο σημαντικός σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς (γνωστός από δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές όπως "Το Νησί", οι "Άγριες Μέλισσες" και" Ο Παράδεισος των Κυριών") που αποτύπωσε στο απόλυτο την αισθητική της προαναφερθείσας εποχής, σε μία γοητευτική προσομοίωση της πιο εκλεπτυσμένης αστικής ταβέρνας. Για το αψεγάδιαστο οπτικό σύνολο συνεργάστηκε με την αρχιτεκτόνισσα Φωτεινή Διπλαράκου και μαζί δούλεψαν για μήνες με συνεργεία, ξυλουργούς, γλύπτες, φτιάχνοντας από το μηδέν ένα σαγηνευτικό χειροποίητο σκηνικό που μαγνητίζει το βλέμμα, βάζοντας τον επισκέπτη άμεσα και αβίαστα στο κλίμα.

Η γευστική απεικόνιση της περιόδου επιτυγχάνεται μέσω μιας καθαρά παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Παπαθεοδώρου και εκτελεί εντός της open kitchen ο Δημήτρης Παναγιώτου. Διαλεχτές πρώτες ύλες και zero waste λογική, μαζί με εποχικές προσαρμογές, μεταφράζονται σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες στο ελληνικό κοινό και κάνουν τον επισκέπτη από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να μείνει με το στόμα ανοιχτό, ειδικά όταν αναλογίζεται τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Το δικό τους φουρνιστό ψωμί από σπιτικό προζύμι, οι φροντισμένες αλοιφές και τα εξίσου φροντισμένα ορεκτικά και σαλάτες (σαν τα ντολμαδάκια γιαλαντζί ή τη σαλάτα 'Μποστάνι' με μαυρομάτικα φασόλια, χόρτα, σταφίδα και ξηρούς καρπούς), τα κυρίως-σουξέ όπως είναι τα σουτζουκάκια σε κόκκινη σάλτσα και πουρέ με ξινόγαλο, το μπριάμ με γαλένι, το φινετσάτο παστίτσιο και ο μουσακάς, το φιλέτο από ψάρι ημέρας αλλά και το ψάρι πλακί, το αρνί με άγρια χόρτα εποχής και αρωματικά βότανα και το ψητό καλαμάρι με πλιγούρι είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Στο πεδίο των γλυκών, οι επιλογές διαφοροποιούνται ανά περιόδους: Μπακλαβάς με υπομονετικά απλωμένα σεντονάκια φύλλου, καριόκα με φίνο καρυδάκι και μους σοκολάτας αλλά και homemade υποβρύχιο-βανίλια κάνουν αίσθηση. Στα αδιαμφισβήτητα plus η περιεκτική λίστα κρασιών με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και μία ευχάριστα δημιουργική κάρτα cocktails. To Thomas 1971 Tavern φροντίζει μάλιστα να σερβίρει από νωρίς ένα περιποιημένο ελληνικό πρωινό. Η καλή ημέρα άλλωστε, από το πρωί φαίνεται.

Info: Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι

Τηλ. 210 9249466

Καθημερινά από τις 08.00

www.thomas1971.gr

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.