ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πίσω στην κουζίνα: Δυο γυναίκες εξηγούν γιατί παράτησαν τα πάντα για να γίνουν νοικοκυρές

Κατευθείαν πίσω στο σπίτι.

"Γυναίκα έφερα το ψωμί" λέει ο ένας, "κι εγώ τις παντόφλες" λέει η άλλη. Θα ήταν άραγε η ζωή μας πιο εύκολη; Εντάξει η ιστορία έχει απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τι σημαίνει να μην είσαι ανεξάρτητη. Αλλά να που κάποιες γυναίκες επιλέγουν την παλιά τάξη οικειοθελώς.

Δύο παντρεμένες γυναίκες εξηγούν τώρα τους λόγους που εγκατέλειψαν την καριέρα τους για να υιοθετήσουν τους παραδοσιακούς ρόλους. Με τους συζύγους τους να περιμένουν ένα τακτοποιημένο σπίτι και ένα δείπνο στο τραπέζι, οι γυναίκες ίσως έχουν να σκεφτούν μόνο αυτό!

Η Λόρεν, 31 ετών, και η Κίλα, 39 ετών, μιλούν για τη ζωή τους, η οποία περιλαμβάνει την παρασκευή ψωμιού από το μηδέν, την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού και την εξυπηρέτηση των αναγκών του συζύγου τους.

Η επιστροφή στα παλιά κουτάκια μπορεί να έχει όμως και ένα τίμημα, καθώς μπορεί να θέσουν τον εαυτό τους σε δύσκολη θέση, αν τυχόν ανατραπούν τα δεδομένα, όμως οι δύο γυναίκες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο περήφανες για τον τρόπο ζωής τους.

Πριν γνωρίσει τον Μπένι Γουάιλντ, τον νυν σύζυγό της, η Λόρεν εργαζόταν ως νταντά και υπεύθυνη social media. Άρχισε όμως να ζει ως νοικοκυρά, όταν μετακόμισε περισσότερα από 9.900 μίλια από τη γενέτειρά της, το Οντάριο του Καναδά, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τον Μπεν, ο οποίος κατάγεται από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Τώρα, τρία χρόνια μετά, η Λόρεν, 31 ετών, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας στο σπίτι τους, ενώ ο Μπεν διευθύνει την επιχείρησή του που ασχολείται με τη φωτογράφηση γάμων. Η Λόρεν κάνει δουλειές του σπιτιού, ετοιμάζει γεύματα από το μηδέν, ψήνει ψωμί, φροντίζει τον κήπο και τις κότες της ή ασχολείται τη ραπτική.

"Περνάω πολύ χρόνο στην κουζίνα, είναι πραγματικά εκεί όπου νιώθω ευτυχισμένη" προσθέτει. "Κάποια πρωινά φτιάχνω ψωμί από προζύμι, κάποιες μέρες φτιάχνω ζύμη για πίτσα για το δείπνο. Φτιάχνω τα πάντα από το μηδέν, οπότε βρίσκομαι στην κουζίνα και ετοιμάζω πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό" εξηγεί.

"Όλοι συνήθως παραπονιούνται για το μαγείρεμα και το καθάρισμα, αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει χαρά και ομορφιά στα καθημερινά πράγματα."

Και συνεχίζει: "Είμαι τόσο ευγνώμων που φροντίζω το σπίτι μας και τον σύζυγό μου."

"Το νοικοκυριό μου έδειξε τη σημασία της θετικής στάσης απέναντι στη ζωή και νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για τη ζωή που ζούμε", πρόσθεσε.

Η Λόρεν δηλώνει ότι εκείνη και ο άντρας της απολαμβάνουν τους παραδοσιακούς τους ρόλους και είναι ευτυχισμένοι.

"Άγνωστοι μου γράφουν ότι πρέπει να καταπιέζομαι και φαίνεται να υπαινίσσονται ότι επειδή είμαι νοικοκυρά, αλλά αγνοούν εντελώς το γεγονός ότι έχω επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής και ότι είμαι ευτυχισμένη, στο γάμο και στο σπίτι".

Η περίπτωση της Κίλα


Σε αντίθεση με τη Λόρεν, ο σύζυγος της Κίλα, Τζέιμς, 38 ετών, εργάζεται μακριά από το σπίτι της οικογένειας, αλλά εξακολουθεί να "περιμένει" από τη σύζυγό του να διατηρεί ένα τακτοποιημένο σπίτι και να έχει το δείπνο του στο τραπέζι όταν επιστρέφει από την εργασία του.

Η Κίλα, με καταγωγή από τον Καναδά, είπε πως: "Οι άνθρωποι αναστατώνονται πολύ με τη λέξη "περιμένω"- αλλά αν το δεις από την άλλη πλευρά κι εγώ "περιμένω" από αυτόν να πάει στη δουλειά και να φέρει έναν μισθό".

Ωστόσο, οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι είναι σαφές ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν μετέωρες αν πάρουν διαζύγιο. Γιατί σημαίνει πως δεν έχουν ασφάλιση και σύνταξη, ούτε μηνιαίο εισόδημα και αυτό είναι πάντα ένα ζοφερό, μα τόσο αληθινό, σενάριο.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.