ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το αγαπημένο της εμβληματικό πουλόβερ "Black Sheep "

Το κόκκινο πουλόβερ είναι καλυμμένο με ένα μοτίβο από λευκά πρόβατα, αλλά υπάρχει ένα μοναχικό μαύρο πρόβατο στο μπροστινό μέρος που προκάλεσε εικασίες για ένα πιθανό κρυφό μήνυμα.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε πίσω της μια τεράστια κληρονομιά στο στυλ και υπήρξε μια από τις πλέον διάσημες fashion icons.

Το περίφημο πουλόβερ "μαύρο πρόβατο" που φορέθηκε για πρώτη φορά από τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ σε έναν αγώνα πόλο το 1981, όταν αρραβωνιάστηκε με τον πλέον Βασιλιά Κάρολο Γ', θα είναι ο τίτλος της δημοπρασίας Fashion Icons του Sotheby's στη Νέα Υόρκη που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μεταξύ 31 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου.

Το αυθεντικό πουλόβερ, το οποίο αναμένεται να κοστίσει από 50.000 έως 80.000 δολάρια όταν βγει στην αγορά για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στον οίκο δημοπρασιών από τις 7 Σεπτεμβρίου, την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό "κομμάτι" που αγάπησε η Lady Di

Ηπριγκίπισσα Νταϊάνα αγαπούσε τα πουλόβερ και διέθετε πολλά από αυτά στη συλλογή της, ένα όμως ήταν αυτό που ξεχώριζε. Πρόκειται για το εμβληματικό πουλόβερ "black sheep", το οποίο φορέθηκε για πρώτη φορά από τη Lady Di σε έναν αγώνα πόλο στον οποίο συμμετείχε ο αρραβωνιαστικός της πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, τον Ιούνιο του 1981. Το κόκκινο πουλόβερ είναι κυρίως καλυμμένο με ένα μοτίβο από λευκά πρόβατα, αλλά υπάρχει ένα μοναχικό μαύρο πρόβατο στο μπροστινό μέρος που προκάλεσε εικασίες για ένα πιθανό κρυφό μήνυμα. Το πλεκτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που σχεδίασαν η Sally Muir και η Joanna Osborne για την Warm & Wonderful.

Μετά την πρώτη έξοδο της Lady Di με το πουλόβερ, το brand έγινε παγκοσμίως γνωστό και προσέλκυσε άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Ντέιβιντ Μπόουι. Λίγες εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα φόρεσε το ππουλόβερ, οι δημιουργοί του έλαβαν μια επίσημη επιστολή από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που έλεγε ότι η Νταϊάνα είχε καταστρέψει το "πολύ αγαπημένο της πουλόβερ με τα πρόβατα" και χρειαζόταν είτε να επιδιορθωθεί είτε να γίνει αντικατάσταση.

Οι σχεδιάστριες έπλεξαν ένα νέο για την αείμνηστη πριγκίπισσα και το πρωτότυπο ήταν εξαφανισμένο για δεκαετίες. Τον περασμένο Μάρτιο, οι Muri και Osborneτο έψαχναν για ένα παλιό σχέδιο σε μια σοφίτα και ανακάλυψαν σε ένα μικρό κουτί το αρχικό πουλόβερ της Νταϊάνα. "Κρυμμένο δίπλα σε ένα βαμβακερό κάλυμμα κρεβατιού ήταν το αυθεντικό κόκκινο πουλόβερ με τα πρόβατα της Νταϊάνα από το 1981", δήλωσαν οι σχεδιάστριες. "Τώρα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αυτό το μοναδικό στο είδος του πουλόβερ είναι έτοιμο να φτάσει στα χέρια ενός τυχερού συλλέκτη".

Η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το πουλόβερ το 1994, αλλά αργότερα επανεξέδωσε το σχέδιο το 2020 μέσω μιας συνεργασίας με τον Jack Carlson των Rowing Blazers. Την ίδια χρονιά, ένα αντίγραφο φορέθηκε από την ηθοποιό Έμα Κόριν στην τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς "Το Στέμμα". Υπάρχει μόνο ένα πρωτότυπο, ωστόσο, και αναμένεται να πωληθεί από 50.000 έως 80.000 δολάρια στην επερχόμενη δημοπρασία.

"Αυτό το εξαιρετικό ένδυμα, σχολαστικά συντηρημένο, κουβαλά τους ψίθυρους της χάρης, της γοητείας και του οξυδερκούς ματιού της για τη μόδα της πριγκίπισσας Νταϊάνα", δήλωσε η Cynthia Houlton, η παγκόσμια επικεφαλής μόδας και αξεσουάρ του Sotheby's, σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

"Είναι τιμή να προσφέρουμε αυτό το ιστορικό πουλόβερ στην εναρκτήρια δημοπρασία Fashion Icons, τοποθετώντας το σε διάλογο με άλλα αξέχαστα και πολιτιστικά σημαντικά είδη ένδυσης", πρόσθεσε.

Ήταν η Lady Di το μαύρο πρόβατο του παλατιού;

Τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για πιθανές κρυφές έννοιες στις ενδυματολογικές επιλογές της Νταϊάνα, και σε αυτήν την περίπτωση, η δημοσίευση λέει ότι το πουλόβερ προκάλεσε εικασίες για το αν η πριγκίπισσα ένιωθε σύνδεση με το μοναχικό μαύρο πρόβατο λόγω της περίπλοκης σχέσης της με τη βασιλική οικογένεια. Άλλοι απλώς το ερμηνεύουν ως μια γιορτή της υπαίθρου και της αγροτικής ιστορίας της Βρετανίας.

Μια εκδοχή του πουλόβερ εκτίθεται στη μόνιμη συλλογή στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου και, ενώ η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το στυλ του μοναχικού μαύρου προβάτου το 1994, το 2020 συνέχισε να φτιάχνει αντίγραφα του σχεδίου, τα οποία είναι ακόμα διαθέσιμα για προ-παραγγείλετε ηλεκτρονικά για 250 £ (295 $).

Η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών θα ανοίξει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Το πλεκτό θα εκτίθεται επίσης στον οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.