ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aya θα πει θαύμα- χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε στα συντρίμμια

Πρόκειται για το νεογέννητο που διασώθηκε με τον ομφάλιο λώρο- η μητέρα του δεν τα κατάφερε.

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Όταν διασώθηκε, η μικρή Aya - που σημαίνει θαύμα στα αραβικά - ήταν ακόμη συνδεδεμένη με τη μητέρα της με τον ομφάλιο λώρο της.

Η μητέρα της, ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέλφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Jindayris.

Η Aya νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο.

"Έφτασε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, κρύωνε και μόλις που ανέπνεε", δήλωσε ο Hani Marouf, ο παιδίατρος που την φροντίζει. Τώρα η κατάστασή της είναι σταθερή.

Τα βίντεο από τη διάσωση της Aya έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα πλάνα έδειχναν έναν άνδρα να τρέχει από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, κρατώντας ένα μωρό καλυμμένο με σκόνη.

Ο Khalil al-Suwadi, ένας μακρινός συγγενής, ο οποίος ήταν εκεί μετέφερε το νεογέννητο στον Dr Marouf στη συριακή πόλη Afrin.

Χιλιάδες άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον ζητήσει λεπτομέρειες για να την υιοθετήσουν.

"Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της δώσω μια αξιοπρεπή ζωή", αναφέρει κάποιος.

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής από το Κουβέιτ δήλωσε: "Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί... αν οι νομικές διαδικασίες μου το επιτρέψουν".

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν τη μικρή Aya.

Ο δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, δήλωσε: "Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου". Προς το παρόν, η σύζυγός του τη θηλάζει μαζί με τη δική τους κόρη.

Aya θα πει θαύμα- χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε στα συντρίμμια

Στη γενέτειρα της Aya, την πόλη Jindayris, οι άνθρωποι ψάχνουν μέσα από τα κατεστραμμένα κτίρια για τους αγαπημένους τους.

Ένας δημοσιογράφος εκεί, ο Mohammed al-Adnan, δήλωσε στο BBC: "Η κατάσταση είναι καταστροφική. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουμε βγάλει ακόμα έξω".

Υπολόγισε ότι το 90% της πόλης έχει καταστραφεί και ότι το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας μέχρι στιγμής έχει προέλθει από τους ντόπιους.

Στη Συρία έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 3.000 θάνατοι μετά τον σεισμό. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.