ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Think Pink: Η πιο λαμπερή μαρμελάδα που έχετε σκεφτεί φτιάχτηκε από σαμπάνια

Ροζ, sparkly και γαργαλιστική, σε ένα κουτί σαν μπιζουτιέρα, μια μαρμελάδα «αριθμημένη», πιπεράτη, το τέλειο δώρο για τα Χριστούγεννα από μια πολύ αισιόδοξη γυναίκα

Think Pink: Η πιο λαμπερή μαρμελάδα που έχετε σκεφτεί φτιάχτηκε από σαμπάνια

Όσοι ακολουθούν την Εύη Φέτση στα σόσιαλ μίντια έχουν καταλάβει ότι η Εύη έχει μια ακατάβλητη αισιοδοξία. Και μια ποιητικότητα κρυμμένη πίσω από ροζ κουτάκια, βγαλμένα από την Μέρι Πόπινς ή παραμύθια με πριγκίπισσες. Αν τη γνωρίσει κάποιος από κοντά, δίπλα στην αισιοδοξία θα βάλει και μια ακαταμάχητη δημιουργικότητα, τη λέω ακαταμάχητη γιατί έχει να κάνει με στιγμές και προϊόντα της «καλής ζωής» στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί. Ξεκίνησε με το πιο γλυκό προϊόν που μπορεί να σκεφτεί κάποιος, μια μαρμελάδα που δεν είναι ακριβώς σαν τις άλλες ή μάλλον, δε μοιάζει με καμία άλλη.

Think Pink: Η πιο λαμπερή μαρμελάδα που έχετε σκεφτεί φτιάχτηκε από σαμπάνια

«Δεν είναι εύκολη εποχή αυτή που ζούμε για να ξεκινήσεις καινούριες δουλειές, το ξέρω αυτό καλύτερα από τον καθέναν, αλλά από την άλλη έχω μάθει στην πράξη πως αν δεν ρισκάρεις και αν δεν κυνηγήσεις τα όνειρα σου, μένεις στάσιμος», λέει η Εύη Φέτση. «Ή ακόμα χειρότερα, αφήνεσαι και βουλιάζεις. Και εγώ είμαι της σχολής «πέτρα που δεν κυλάει, χορταριάζει». Και πιστεύω πως αν έχεις ένα καλό concept, μια σωστή σχέση ποιότητας- τιμής, καλή ομάδα γιατί το μυστικό είναι πάντα το team work, και αρκετό πάθος για να το υποστηρίξεις όπως πρέπει, έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις παρά να αποτύχεις. Φυσικά, αυτή την στιγμή όλα αυτά είναι θεωρίες, μένει να δούμε και την πράξη. Πρέπει να ομολογήσω πως η ιδέα του να δημιουργήσω μια σειρά προϊόντων Blond (con)fusion δεν ήταν δική μου αλλά της φίλης μου της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου. Με το που μου το είπε, σκέφτηκα αμέσως κάτι ροζ, sparkly και γαργαλιστικό για τις γιορτές, και έτσι γεννήθηκε το Festive Jelly Jam. Που το έκαναν πραγματικότητα η Γιάννα Μπαλαφούτη της Πυλιακής Γης η οποία έδωσε στην ιδέα μου γεύση, άρωμα και χρώμα και ο Ιάσονας Δεληγιάννης Φέτσης που σχεδίασε την συσκευασία και όλο το artwork.

Γιατί πάντα ροζ;

Το ροζ πέρα από αγαπημένο μου χρώμα είναι για μένα state of mind και τρόπος ζωής. Στο μυαλό μου συμβολίζει την αισιοδοξία, το χαμόγελο, τις ευτυχισμένες στιγμές και την αντίσταση ενάντια σε κάθε μορφής μιζέρια. Με τα χρόνια έχει γίνει συνώνυμο μου στην συνείδηση όσων με διαβάζουν ή με ακολουθούν στα social media, άρα και συνώνυμο του Blond. Οπότε ήταν φυσικό και επόμενο, τόσο αυτό το πρώτο όσο και τα επόμενα προϊόντα της σειράς Blond (con)fusion να είναι ροζ. Το Festive Jelly Jam σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το τέλειο δώρο για τις γιορτές που έρχονται. Είναι κάτι που θα αγόραζα για τον εαυτό μου και για τις φίλες μου εννοώ. Mε τα ίδια χρήματα που θα έδινες για να πάρεις ένα γούρι ας πούμε, παίρνεις κάτι που δεν είναι απλά ένα premium προϊόν αλλά ένα item of desire. Κάτι πρωτότυπο, εξαιρετικά συσκευασμένο και απολύτως girly.

Αν σας πω να χαρακτηρίσετε το προϊόν σας;

Είναι ένα προϊόν σκανταλιάρικο που δεν χωράει σε ήδη υπάρχουσες κατηγορίες και θα κυκλοφορήσει σε 1000 μόνο κομμάτια που είναι συσκευασμένα σε αριθμημένα κουτιά τα οποία από μόνα τους είναι νομίζω πάρα πολύ χαριτωμένα. Είναι κάτι που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελληνική αγορά, δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάπου έξω, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου. Ένα βαζάκι που στέκεται πάνω σε μια βάση, μέσα σε ένα χαρτονένιο κουτί, και σε μια ασορτί σακούλα με ωραίο ton sur ton φιόγκο, όλα βασισμένα σε ένα πολύ παιχνιδιάρικο και κοριτσίστικο artwork.

Θα μας πείτε τα μυστικά της μαρμελάδας σας;

Να πω εδώ πως το Festive Jelly Jam δεν είναι «μια μαρμελάδα». Δεν είναι καν μαρμελάδα δηλαδή γιατί οι μαρμελάδες φτιάχνονται από φρούτα ενώ το Jelly Jam μας είναι φτιαγμένο από ροζέ σαμπάνια, ροδοπέταλα, ιβίσκο, τσίλι και πιπέρι. Μυρίζει υπέροχα, έχει μια γεύση που γαργαλάει παιχνιδιάρικα την γλώσσα και πέρα από τις κλασσικές χρήσεις – να το αλείψεις δηλαδή πάνω σε ψωμί, μπισκότα, cake ή scones, ταιριάζει άψογα με τυριά αλλά και αν ανακατέψεις ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι σαμπάνια ή άλλου είδους bubbly φτιάχνεις ένα καταπληκτικό cocktail.

Και βέβαια, ήταν να μην κάνω την αρχή, γιατί τώρα ετοιμάζω ήδη το προϊόν που θα κυκλοφορήσει για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το concept της σειράς προϊόντων Blond (con)fusion είναι άλλωστε πολύ συγκεκριμένο. Θα κυκλοφορεί μια φορά το καθένα ανά περιστάσεις σε συγκεκριμένο αριθμό κομματιών που όταν τελειώσουν, δεν θα ξαναβγούν. Είναι ευκαιρία αυτό να φτιάχνουμε πράγματα πρωτότυπα και μοναδικά, και να μπαίνουμε στην διαδικασία να βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει. Και φυσικά δεν θα έχουν πάντα σχέση με το φαγητό, θα είναι διακοσμητικά, χρηστικά, μπορεί κάποια στιγμή να κάνουμε και κάποιο ωραίο αξεσουάρ ή κάποιο ρούχο.

Που μπορούμε να τη βρούμε;

Είμαι αισιόδοξη από τα πρώτα μηνύματα που παίρνω για το Festive Jelly Jam, μια που παρόλο που θα το παρουσιάσω επισήμως στις 10 Δεκεμβρίου στο Pop Up Project Twinkle στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, παίρνω κάθε μέρα μηνύματα για παραγγελίες όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από εκτός. Οπότε μια που μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι αν σας ενδιαφέρει, από τις επόμενες ημέρες θα μπορείτε να το παραγγέλνετε και από την σελίδα του Blond στο Facebook αλλά και από το site, θα υπάρχουν ειδικά Order Now” buttons. Αυτά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία.

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.