0
SHARES

Το «My Greek Taverna» άνοιξε τα φτερά του με σκοπό να ταξιδέψει στα απέραντα του κόσμου μαζί με τους αναγνώστες του. Είναι ένα νέο βιβλίο μαγειρικής, που συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές, αυτές που εμείς τόσο δεδομένα και δικαιωματικά απολαμβάνουμε σε κάθε συνοικιακή ή παραθαλάσσια, κοσμική ή απόμερη ταβέρνα, αλλά πάντοτε αποτελούν ένα μικρό «θαύμα» για τους επισκέπτες που κατακλύζουν τη χώρα μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μια ανάμνηση που θα ξαναζωντανέψει κάθε φορά που θα το ξεφυλλίσουν, θα μαγειρέψουν κάτι ελληνικό και θα θελήσουν να το μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το «My Greek Taverna» της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη είναι το συμπυκνωμένο σύμπαν της αυθόρμητης ελληνικής γαστρονομίας, με 100% ελληνικά πιάτα, που «σερβίρονται» όμως στην αγγλική γλώσσα. Ένα νόστιμο σουβενίρ, που μυρίζει Ελλάδα. Μια υπέροχη ανάμνηση που θυμίζει Ελλάδα. Ένα ξεχωριστό δώρο για τους φίλους μας.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Όπως μας περιγράφει με μοναδικό τρόπο η Ιωάννα, η ιδέα για αυτό το βιβλίο γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην πανέμορφη Μυτιλήνη, σε μία ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, πίνοντας ουζάκι και απολαμβάνοντας το χάδι του ήλιου.

“Δίπλα μου καθόταν ένα ζευγάρι Νορβηγών, ο Johan και η Anna. Πιάσαμε κουβέντα για τις διακοπές τους στην Ελλάδα και μέσα σε λίγη ώρα καταλήξαμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να λέμε στην υγειά μας και να γευόμαστε μεζέδες. Όταν ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, βγάλαμε μια selfie για να απαθανατίσουμε τη στιγμή και η Anna φώναξε δυνατά 'what an experience'.”

“Και όντως η Anna αποτύπωσε τη δεδομένη στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. O μικρόκοσμος της ελληνικής ταβέρνας, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, όχι μόνο για τους επισκέπτες της χώρας μας, αλλά και για μας τους ίδιους τους Έλληνες. Σε κάθε τραπέζι της ταβέρνας ξεδιπλώνεται η γεύση της Ελλάδας αλλά και οι αξίες του μοιράσματος, της γενναιοδωρίας και της ευγνωμοσύνης.”

Το «ΜΥ GREEK TAVERNA» έγινε με τη φιλοδοξία να αποτυπώσει αυτές τις μοναδικές στιγμές, τις μικρές αλλά πραγματικές τελετουργίες. Να γίνει μια νόστιμη ανάμνηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

“Όταν εξέφρασα την επιθυμία μου να βγάλω ένα βιβλίο μαγειρικής στα αγγλικά, πολλές ήταν οι φωνές που έλεγαν: αφού υπάρχουν τόσα γιατί άλλο ένα, αφού υπάρχουν όλες οι συνταγές στο internet γιατί να το κάνεις; Μα γιατί, όταν πας σε μια ξένη χώρα, το φαγητό και πόσο μάλλον το ελληνικό φαγητό με τα καλούδια που έχουμε, αποτελεί από μόνο του μια εμπειρία, που θέλεις με κάποιο τρόπο να τη θυμάσαι. To “MY GREEK TAVERNA” λοιπόν είναι σχεδιασμένο και γραμμένο για τους επισκέπτες της χώρας μας και γι' αυτό είναι αφιερωμένο και σε αυτούς, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική δεν έχει σύνορα. Προσδοκά να προωθήσει ξανά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο ευρύ κοινό, δίνοντας της μια φρέσκια σύγχρονη εικόνα, την εικόνα που της αξίζει. Είναι ένα βιβλίο που θέλει να αρχίσει το ταξίδι του από την Ελλάδα, και να ταξιδέψει στα απέραντα του κόσμου μαζί τους αναγνώστες του.”

Όλες οι συνταγές έχουν αποδοθεί από τον μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η ελληνική κουζίνα να μπορεί να αποτελέσει καθημερινή επιλογή στο τραπέζι. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, σαλάτες, πίτες, λαδερά, θαλασσινά, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και, φυσικά, παραδοσιακά γλυκά: 65 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με οδηγίες βήμα βήμα, για σίγουρη επιτυχία, αλλά και vegan/gluten-free επιλογές. Τα πιάτα συνοδεύονται με κρασί, ούζο και τσίπουρο, αφού με κάθε ευκαιρία σηκώνουμε τα ποτήρια και πίνουμε στην υγειά μας. Στο βιβλίο θα συναντήσετε χαρακτηριστικές ελληνικές εκφράσεις που συνδέονται με την ελληνική κουζίνα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη.

Ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε τους εμπνευστές και συντελεστές

Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τη Λέσβο και συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, όπου περνούσε σαν παιδί όλα της τα καλοκαίρια. Έχει μια πετυχημένη διαδρομή στον τομέα του marketing στον χώρο των εκδόσεων. Αγαπά τη θάλασσα, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις περιπέτειες της ζωής της στο Instagram @fishpavlaki.

Ο Μάκης Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με μακρά παράδοση στο μαγείρεμα, καθώς ο παππούς του ήταν διάσημος σεφ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Μάκης έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους σεφ στην Ελλάδα και οι συνταγές του δημοσιεύονται σε περιοδικά μαγειρικής. Έχει γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής και έχει επίσης μια επιτυχημένη εταιρεία catering.

Αναζητήστε το «Μy Greek Taverna» από τις εκδόσεις Πεδίο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, σε σημεία ξενόγλωσσου Τύπου, στα αεροδρόμια και σε επιλεγμένα Greek concept stores.

Facebook: mygreektaverna.gr

TAGS