0
SHARES

Τα Embrace είναι ένα νεοσύστατο fashion brand, οι συλλογές του οποίου σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα. Οι designers του brand, Ελισσάβετ Αθανασιά και Εύα Κρητικοπούλου, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο σχέδιο μόδας και τη δημιουργία πατρόν. Αμέσως μετά την αποφοίτηση τους και κατά τη διάρκεια της κοινής  πρακτικής τους σε ένα εδραιωμένο fashion brand αποφάσισαν να συνεργαστούν θεωρώντας ενδιαφέρουσα ιδέα την προσπάθεια σύζευξης των διαφορετικών και συμπληρωματικών αισθητικών προσεγγίσεων τους.

Μας ιντριγκάρουν οι γοητευτικές γυναίκες. Αυτές που δεν μπορείς να τις ''διαβάσεις'' και να τις κατατάξεις σε μια κατηγορία από την πρώτη στιγμή αλλά μπορείς να τις χαρακτηρίσεις αμέσως ιδιαίτερες.Ο σχεδιασμός των συλλογών δεν περιορίζεται από τις εφήμερες τάσεις της μόδας αλλά ακολουθεί το καλλιτεχνικό όραμα των designers να δημιουργούν ρούχα στα οποία συνδυάζεται  η αυστηρή φόρμα και τα γεωμετρικά κοψίματα με θηλυκές λεπτομέρειες, στις οποίες διαφαίνεται η θεματολογία της κάθε συλλογής. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ των σκοτεινών και των φωτεινών στοιχείων που ενυπάρχουν στην κάθε γυναίκα και αλληλοσυμπληρώνονται σε διαφορετικό βαθμό καταλήγοντας στη ιδιαιτερότητα.

 

Embrace

 

Με την πρώτη ματιά τα ρούχα σας θα έλεγα ότι έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, με κάποιες γκοθ-σικ πινελιές. Πώς φτάσατε εκεί;

Tα EMBRACE  θα λέγαμε ότι είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στο σκοτεινό, το φωτεινό και το ελαφρώς περίεργο. Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να τονίσουμε ότι στην κάθε γυναίκα πάντα ενυπάρχει το σκοτεινό και το φωτεινό στοιχείο αλλά σε διαφορετικό βαθμό στην κάθε μια. Έχοντας αυτό κατά νου βασίζουμε το design του ρούχου στην συνύπαρξη του dark στοιχείου με πιο παιχνιδιάρικες και θηλυκές λεπτομέρειες καθώς και το αντίστροφο.

 

 Μπορούμε να συνδυάσουμε εύκολα τα Embrace με άλλα ρούχα και με τι κομμάτια;

Τα ρούχα του brand δίνουν στην γυναίκα που θα τα επιλέξει την δυνατότητα να παίξει μαζί τους και την ελευθερία να τα συνδυάσει σύμφωνα με το δικό της προσωπικό στυλ.

Embrace S/S 2016
Embrace S/S 2016
Embrace S/S 2016

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεστε;

Μας ιντριγκάρουν οι γοητευτικές γυναίκες. Αυτές που δεν μπορείς να τις ''διαβάσεις'' και να τις κατατάξεις σε μια κατηγορία από την πρώτη στιγμή αλλά μπορείς να τις χαρακτηρίσεις αμέσως ιδιαίτερες. Το στυλ τους είναι έμφυτο και οι επιλογές τους στη μόδα αποτέλεσμα της ανάγκης τους να εκφράζονται μέσω του ρούχου, να το χρησιμοποιούν σαν περιγραφικό στοιχείο της προσωπικότητας τους. Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτές τις γυναίκες να επιλέγουν τα ρούχα του brand μας. Από αυτές τις μοναδικές, ιδιαίτερες γυναίκες εμπνεόμαστε και σε αυτές απευθυνόμαστε.

 

Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα της μόδας στην Ελλάδα; Ακολουθούμε πιστά το εξωτερικό ή έχουμε πλέον δικό μας χαρακτήρα;

Πιστεύουμε περισσότερο στο άτομο και όχι στο σύνολο. Θεωρούμε ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι και brands που ακολουθούν το δικό τους προσωπικό χαρακτήρα οπότε για εμάς δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας που να χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μιας χώρας προσεγγίζουν την μόδα αλλά πολλές διαφορετικές ατομικές προσεγγίσεις.

Embrace S/S 2016
Embrace S/S 2016
Embrace S/S 2016

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην επιχειρηματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι δημιουργοί στην Ελλάδα όταν κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Θα ήταν καλό στα  νέα  εγχειρήματα  να  δίνεται  ένας  αρχικός  χρόνος  προσαρμογής  ώστε να μπορούν  σταδιακά να αναπτυχθούν .  Ένα επιπλέον θέμα  είναι  πως από την πρώτη στιγμή έρχεσαι αντιμέτωπος με ελλείψεις στις πρώτες ύλες που πρέπει να υπερνικήσεις  με δημιουργικούς τρόπους.  Παρά τα εμπόδια όμως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και δουλεύεις πολύ για αυτό το να ακολουθήσεις τα όνειρά σου είναι μονόδρομος. 


notjustalabel.com/designer/embrace
 

facebook.com/embracebrand

 

instagram.com/embrace.brand #embracebrand