Η γαλλική κυβέρνηση θέλοντας να καταπολεμήσει τα κρούσματα ανορεξίας στο χώρο της μόδας θεσπίζει ένα νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κάθε μοντέλο που εργάζεται στη Γαλλία χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες αναλογίες -και δεν εννοούμε την ευρέως γνωστή 90-60-90 αναλογία- προκειμένου να κρίνεται ικανό να κατοχυρώσει το απαραίτητο πλέον νέο πιστοποιητικό υγεία. Εκτός αυτού ο νόμος προβλέπει την απαραίτητη επισήμανση “touched up” (επεξεργασμένες ηλεκτρονικά) σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν περάσει από το Photoshop και έχουν υποστεί αλλαγές στην όψη και τις αναλογίες των μοντέλων.

Η ιδανική αναλογία BMI θα υπολογίζεται σύμφωνα με το βάρος, την ηλικία, το ύψος και τον σωματότυπο του μοντέλο, το οποίο σε περίπτωση που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα αποκλείεται από οποιαδήποτε συναφή επαγγελματική δραστηριότητα στη Γαλλία ανεξαρτήτως εθνικότητας. Όποια εταιρεία, σχεδιαστής ή πρακτορείο συλληφθεί να συνεργάζεται με μοντέλα που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα κλιθεί να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο των 70.000€ καθώς και ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών.

Και κάπως έτσι το Γαλλικό size 0 διαφοροποιείται από το Ευρωπαϊκό, η Γαλλία πρωτοπορεί και τα εξωπραγματικά petite μεγέθη ίσως να αποτελούν στο μέλλον είδος προς εξαφάνιση για τις πολυτελείς και όχι μόνο μπουτίκ της Πόλης του Φωτός.

 

 

 

 

 

 

TAGS