Έχουμε ξαναγράψει για την Yazemeenah, με αφορμή το θέμα της νεώριμης, του είδους γυναίκας που δε «μασάει» με τον χρόνο. Αντίθετα φιλοσοφεί τη ζωή και κάνει τα χρόνια που περνούν παράσημα στο πέτο της. 

«Είμαστε περαστικοί από τη ζωή, ο χρόνος είναι περιορισμένος, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε σωστά είναι να τον απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο»

«Είμαστε περαστικοί από τη ζωή, ο χρόνος είναι περιορισμένος, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε σωστά είναι να τον απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» λέει η ίδια και συνεχίζει: «Ξεκίνησα το μόντελινγκ στα 30, μια ηλικία που άλλα μοντέλα σταματούν την καριέρα τους. Έγινε τυχαία, για να αντικαταστήσω κάποια άλλη γυναίκα που αρρώστησε και έτσι έμεινα στον χώρο μέχρι και σήμερα. Πριν γίνω μοντέλο δεν ήμουν καθόλου μοντέλο. Έκανα έντονο μακιγιάζ, φορούσα ψηλοτάκουνα και ντυνόμουν υπερβολικά ακόμα και για να πάω για ψώνια. Σήμερα, δεν μου περνάει καν από το μυαλό να μακιγιάρω το πρόσωπό μου ή να φορέσω κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Στα 50 μου ένιωσα άσχημα, νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μου, ότι δε θα έχω τον χρόνο να κάνω όλα όσα είχα στο μυαλό μου. Έκανα τρομερό λάθος

»Φροντίζω καλημερινά το σώμα μου με γυμναστική γιατί είναι το μόνο μέσω, μαζί με τη διατροφή, που θα μας κρατήσει σε καλή υγεία. Παιδία έκανα πολύ χωρίς, το πρώτο μου παιδί το έκανα στα 17 μου και το δεύτερο στα γενέθλια των 20 χρόνων μου. Οπότε στα 30 που ξεκίνησα το μόντελινγκ τα παιδιά μου ήταν ήδη κάπως μεγάλα. Δεν ήταν μωρά.

»Στα 50 μου ένιωσα άσχημα, νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μου, ότι δε θα έχω τον χρόνο να κάνω όλα όσα είχα στο μυαλό μου. Έκανα τρομερό λάθος. Μετά τα 50 ξεκίνησε μια νέα εποχή που με έκανε να νιώσω ακόμα καλύτερα, να έρθω σε μεγαλύτερη επαφή με τον χρόνο και την ανθρώπινη φύση μου και να κάνω νέα σχέδια και νέα όνειρα. Είναι σημαντικό να κάνουμε όνειρα, αυτό μας τροφοδοτεί. 

»Με ενδιαφέρουν τα νέα πράγματα και οι ανακαλύψεις, με ενθουσιάζει να γνωρίζω κάτι που δεν ξέρω, δε σταματώ να ερευνώ. Παρατηρώ κάθε τι κακό και σκληρό που έρχεται στη ζωή μου, όπως και καλό. Όλα με κάνουν πιο σοφή, όλα μου δίνονται για κάποιον λόγο. Αυτό το είδος του «πλούτου» εμπειριών δεν το είχα νεότερη»

 

Δείτε το βίντεο με την Yazemeenah Rosse, που είχε γυριστεί όταν ήταν 63. Σήμερα είναι 65 και παραμένει το ίδιο υπέροχη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS