ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Μιλήσαμε με μια διατροφολόγο και μας είπε τα πάντα για τις πρωτεΐνες. Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας χωρίς φόβο;

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνδέσει τις πρωτεΐνες με βλαβερές ουσίες, που πρέπει να αποφεύγουμε. Φυσικά, πρόκειται για αναχρονιστικές αντιλήψεις. Οι εποχές αλλάζουν και οι γνώσεις και η ενημέρωσή μας εξελίσσεται.

Εμείς μιλήσαμε με τη διατροφολόγο Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη, ιδρύτρια του κέντρου Διατροφής και Ευεξίας ΡΙΖΑ, για να μας δώσει απαντήσεις στις πιο συχνές σκέψεις που κάνουμε στο άκουσμα της λέξης “πρωτεΐνες”, ώστε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή χωρίς φόβο και περιορισμό.

Οι πρωτεΐνες είναι μόνο για όσους γυμνάζονται;

“Η πρωτεΐνη είναι για όλους εκείνους που «ζουν»!

Είναι ένα από τα μακροθρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη στην καθημερινή διατροφή μας, ένα από εκείνα δηλαδή που χρειαζόμαστε σε ικανοποιητική ποσότητα για το σώμα και τον τρόπο ζωής μας.

Είναι το βασικότερο συστατικό όλων των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος και παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη και την αναδόμηση των ιστών του σώματος. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη επίσης και για την αποτελεσματική παραγωγή ενζύμων, νευροδιαβιβαστών, ορμονών και αντισωμάτων.

Την πρωτεΐνη την χρειαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας. Η βασική διαφορά των αθλούμενων είναι στην ποσότητα που απαιτείται για να υποστηρίξει όχι μόνο τη μυϊκή ανάπλαση, αλλά και την προστασία ή επούλωση τραυματισμών” εξήγησε η διατροφολόγος.

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Βρες τις πρωτεΐνες της AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες είναι επιβλαβείς;

“Ό,τι χρησιμοποιείται με μέτρο σίγουρα δεν γίνεται επιβλαβές, ιδιαίτερα αν αναφερόμαστε στις πρωτεΐνες που έχουν οφέλη σε τόσους τομείς στην υγεία.

Νομίζω το επιβλαβές είναι η παραπληροφόρηση που υπάρχει!

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ικανοποιητικό σύστημα απέκκρισης του πλεονάσματος αζώτου, άρα η κατανάλωση έως και της διπλάσιας ποσότητας πρωτεΐνης φαίνεται να είναι ασφαλής” ανέφερε η διατροφολόγος Ήλια Αλεξιάδη Σμυρνιωτάκη.

Για όσους φυσικά δεν μπορούν να προσλάβουν όλες τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους από τη διατροφή τους, μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους πρωτεϊνούχα σκευάσματα, που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις “καχύποπτες” ουσίες που έχουμε συνδέσει με τους τύπους που ξημερωβραδιάζονται στα βάρη του γυμναστηρίου.

Εμείς δοκιμάσαμε και συστήνουμε τις πρωτεΐνες της ελληνικής εταιρείας AMINO ANIMO. Πρόκειται για μια σειρά οργανικών πρωτεϊνών από 100% φυτικά συστατικά, χωρίς ίχνος ζωικών παραγώγων, τεχνητών γλυκαντικών, πρόσθετων ουσιών και GMOs. Η σκόνη πρωτεΐνης δηλαδή στην πιο καθαρή, lactose-, gluten-, sugar- και soy-free, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, εκδοχή της.

Δημιουργήθηκαν από τον τρίτης γενιάς φαρμακοποιό του Φαρμακείου της Φύσης/Physis Laboratory στη Θεσσαλονίκη από πρωτεΐνες αμυγδάλου, αρακά, ηλιόσπορου, κολοκύθας, ρυζιού και φάβας. Πρόκειται για ένα πραγματικό λειτουργικό τρόφιμο που μπορεί να μπει στο καθημερινό διατροφολόγιο όλων, από έναν έφηβο, μια μητέρα, έναν εργαζόμενο σε γραφείο μέχρι και έναν ηλικιωμένο, και να συνδράμει στη θρεπτική αξία κι ενέργεια του καθημερινού διατροφολογίου.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες παχαίνουν;

“Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον, που μας έχει μείνει μόνο ο αέρας που δεν παχαίνει!

Ό,τι και να καταναλώσουμε σε ποσότητα παραπάνω από αυτή που χρειαζόμαστε, σίγουρα θα μας οδηγήσει σε θετικό ενεργειακό ισοζύγιο και άρα σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Όσον αφορά τις πρωτεΐνες εγώ απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω πώς συνδέονται με μειωμένη όρεξη και μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση βραδινών σνακ.

Όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά φαίνεται να βοηθάνει και στη διατήρηση ή την απώλειαβάρους” ανέφερε.

Να τονίσουμε ότι τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ: σε φυτικό γάλα, νερό ή χυμό, σε smoothies ή shakes, σε οποιοδήποτε φαγητό ή γλυκό θέλουμε, ώστε ν’ αυξήσουμε τη θρεπτική αξία του, αλλά και να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού για να μειώσουμε εύκολα τις ποσότητες και τα παχυντικά σνακς που τρώμε.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Η κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνη είναι αδύνατη μέσω χορτοφαγικών διατροφών;

“Αδύνατη σε καμία περίπτωση! Ιδιαίτερη ναι, γιατί χρειάζεται σωστή ενημέρωση και οργάνωση! Χρειάζεται σωστούς συνδυασμούς, σωστές ποσότητες και σωστά τρόφιμα. Συνεπώς σίγουρα αναφερόμαστε στην αρχή της αλληλοσυμπλήρωσης των πρωτεϊνών, δηλαδή στο συνδυασμό φυτικών τροφίμων και της ποικιλίας του. Η τακτική αυτή αυξάνει τη διατροφική αξία των φυτικών πρωτεϊνών και διασφαλίζει ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει μόνο του”.

Με λίγα λόγια, οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και παρέχουν τα "καύσιμα” που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα για ν’ αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Είναι το ιδανικό booster που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας, τόσο για το σώμα μας (ΑΜΙΝΟ), όσο και για το πνεύμα μας (ΑΝΙΜΟ).

Αν ενδιαφέρεστε να τις εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις οργανικές πρωτεϊνες AMINO ANIMO

Facebook: www.facebook.com/aminoanimoprotein

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.