ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η μεταβολή είναι μέρος της εξέλιξης»: 6 διάσημες γυναίκες μιλούν για τις αλλαγές στη ζωή τους

Η Triumph μέσα από τη δράση Triumph Talks –Embrace Change προτρέπει τις γυναίκες να νιώσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Η μεταβολή είναι μέρος της εξέλιξης»: 6 διάσημες γυναίκες μιλούν για τις αλλαγές στη ζωή τους

«H μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει το μέλλον του, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα», είχε πει κάποτε η Όπρα Γουίνφρι, μιλώντας για την αλλαγή και για το τεράστιο ζήτημα της μοίρας. Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, σε μία καθημερινότητα πιο ρευστή και επισφαλής από ποτέ, με μία πανδημία να έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, γυναίκες σε όλο τον κόσμο καλούνται να αγκαλιάσουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στις ζωές, ακόμη και στην εμφάνισή τους, να τις αφομοιώσουν και να κάνουν το επόμενο θαρραλέο βήμα, έχοντας τα μαθήματά τους ως εφόδιο.

Η Τriumph, η μεγαλύτερη εταιρεία εσωρούχων παγκοσμίως, βάζει για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο την γυναίκα, η οποία καθημερινά καλείται να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους – της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης – και παράλληλα να αποδείξει στον ίδιο της τον εαυτό ότι έχει τη δύναμη να ακολουθήσει τα όνειρά της και να κάνει τις αλλαγές που θέλει στη ζωή της.

Έχοντας ως βασικό στόχο να εμπνεύσει κάθε γυναίκα να δεχτεί και τελικά να αγαπήσει τις αλλαγές στη ζωή της, η Triumph, ζήτησε από έξι υπέροχες γυναίκες, να μας μιλήσουν για τις δικές τους σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Ζωή, σώμα, σχέσεις, καριέρα, ψυχολογία, όποια αλλαγή κι αν βιώσεις, ακόμα και αν είναι ανεπιθύμητη, δες το σαν μέρος της εξέλιξής σου και τελικά σαν κομμάτι του ίδιου σου του εαυτού.

Οι Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σοφία Μπεκατώρου, Μυρτώ Κάζη, Ζέτα Δούκα, Τάμτα και Μάντη Περσάκη, μέσα από το Triumph Talks –Embrace Change, μοιράζονται μαζί μας προσωπικές ιστορίες, μιλώντας για τις αλλαγές που έχουν βιώσει και τον τρόπο με τον οποίο τις έχουν αντιμετωπίσει.

«Η μεταβολή είναι μέρος της εξέλιξης»: 6 διάσημες γυναίκες μιλούν για τις αλλαγές στη ζωή τους

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Οι αλλαγές που μοιάζουν με εμπόδια είναι στην ουσία μεταμορφωμένα θαύματα»

Με μία «άχαστη» οντισιόν ξεκινάει την αφήγησή της η Πηνελόπη Ανασταοπούλου, η οποία είχε μεγάλες προσδοκίες για έναν θεατρικό ρόλο που τελικά δεν πήρε. «Ήμουν η πρώτη επιλαχούσα κάτι που σημαίνει ότι κάποιος θα έπρεπε να πάθει κάτι για να μπω εγώ στον θίασο. Φυσικά κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ελπίζει κάτι τέτοιο». Η απογοήτευσή της δεν κράτησε πολύ μιας και λίγες μέρες μετά δέχτηκε πρόταση για ρόλο σε τηλεοπτική σειρά. «Η σειρά αυτή ήταν οι Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, όπου εγώ υποδυόμουν τη βοηθό του. Είναι ο ρόλος που μου άνοιξε τις πόρτες και ουσιαστικά με έκανε αυτό που είμαι σήμερα».

«Οι αλλαγές που μοιάζουν με εμπόδια είναι μεταμορφωμένα θαύματα. Η σταθερότητα δεν οδηγεί πουθενά. Μπορεί να σου δημιουργεί μία ασφάλεια αλλά δεν σε αφήνει να εξελιχθείς. Ο φόβος δεν σε αφήνει να εξελιχθείς. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την αγάπη. Σε ακινητοποιεί». Όσον αφορά στις προκλήσεις και πώς τις αντιμετωπίζουμε η Πηνελόπη περιέγραψε ένα περιστατικό με την μικρή της κόρη: «Ήμουν στην κουζίνα και ετοίμαζα φαγητό. Θυμάμαι ήμουν ιδιαίτερα στενοχωρημένη και καταπονημένη. Ξαφνικά ακούγεται από το άλλο δωμάτιο η κόρη μου να μου λέει, “μαμά σ’ αγαπώ”. Αμέσως η διάθεσή μου άλλαξε. Στο τέλος της ημέρας και κάνοντας τον απολογισμό μου, κατέληξα ότι το μυαλό μου το ορίζω εγώ. Το περιστατικό αυτό μου θύμισε ότι εμείς αποφασίζουμε πώς θα νιώσουμε απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

«Κατάλαβα ότι κάποια πράγματα, όπως το bullying ή το body shaming το οποίο μπορεί να δεχτούμε από τοξικούς ανθρώπους, δεν θα αλλάξουν ποτέ. Σημασία έχει το πώς εμείς θα επιλέξουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Μπορείς να παρακολουθήσεις τη συνέντευξη της Πηνελόπης εδώ.

Σοφία Μπεκατώρου: «Όταν αλλάζει το σώμα σου κλονίζεται και η αυτοπεποίθησή σου»

Για τις προκλήσεις που βίωσε ως πρωταθλήτρια, γυναίκα και μητέρα μίλησε η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου: «Η ζωή έχει διακυμάνσεις. Από τα κάτω μπορείς να πας στα πάνω, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Αυτό έπαθα μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 όπου μαζί με τη συναθλήτρια μου, βιώσαμε την απόλυτη καταξίωση. Υπήρξε κενό. Παρόλο που είχαμε καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα, το κενό δεν σταματούσε να υπάρχει». Και εκεί είναι που αποφάσισε να κάνει την πρώτη της αλλαγή και να φύγει για τη Βαλένθια και το America’s Cup: «Με κοιτούσαν με δυσπιστία και αμφιβολία. Δεν με έβρισκαν ικανή να αγωνιστώ. Προσπαθούσαν να μου βρουν χίλια-δυο ελαττώματα ενώ στην ουσία ο μόνος λόγος που δεν με ήθελαν είναι γιατί ήμουν γυναίκα».

Όσον αφορά στο συνδυασμό της μητρότητας και του πρωταθλητισμού: «Ήμουν μέσα στο σκάφος με μία τεράστια κοιλιά. Ταξίδευα και φοβόμουν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα γεννήσω μακριά από την Ελλάδα. Μία εβδομάδα όμως μετά τη δεύτερη γέννα μου, έτρεξα με την ολυμπιακή φλόγα μαζί με τον γιο μου από το χέρι και την κόρη μου στο μάρσιμπο. Ήθελα να περάσω το μήνυμα της μητρότητας και να δώσω κουράγιο και δύναμη σε όλες τις γυναίκες. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Μπορείς να παρακολουθήσεις τη συνέντευξη της Σοφίας, εδώ.

Μυρτώ Κάζη: «Οι αλλαγές στο σώμα μιας εγκυμονούσας είναι τα τρόπαιά της»

Η δημοσιογράφος Μυρτώ Κάζη, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε η πανδημία στην καθημερινότητα και τη ζωή της: «Την πρώτη φορά που έκλεισαν τα σχολεία, έτρεξα ενθουσιασμένη στα παιδιά μου και τους είπα ότι θα περνάμε τέλεια γιατί θα είμαστε πιο πολλές ώρες μαζί. Όταν άνοιξαν, τους είπα ότι θα είναι πολύ ωραία, γιατί θα ξαναδούν τους φίλους τους. Mέχρι που κάποια στιγμή ο γιος μου με ρώτησε “Tελικά μαμά ποιο είναι πιο καλό;”.

Όσο για την πρόκληση του να είσαι μητέρα και εργαζόμενη: «Εμείς οι γυναίκες από τη στιγμή που γινόμαστε μαμάδες, εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας. Τρέχουμε συνέχεια για τους άλλους και δεν μένει χρόνος για εμάς. Πίστευα ότι τα πάντα μέσα στο σπίτι περνούσαν από τα χέρια μου, μέχρι που αρρώστησα με Covid. 10 μέρες πέρασα πολύ δύσκολα. Ήμουν στο υπνοδωμάτιο, πονούσα και απλά σκεφτόμουν πώς θα λειτουργήσει το σπίτι. Τελικά συνειδητοποίησα ότι ο άντρας μου τα έβγαλε πέρα τέλεια».

Το μάθημα που πήρε από αυτή την περιπέτεια: «Δεν χρειάζεται να τα κάνω όλα εγώ. Υπάρχει και ένας ακόμη άνθρωπος για να με βοηθήσει. Δύο δυνατοί άνθρωποι είναι πάντα καλύτεροι από έναν».

Μπορείς να παρακολουθήσεις τη συνέντευξη της Μυρτούς εδώ.

Μέσα από τα βίντεο στο triumphtalks.gr και μέσα από την ενέργεια Triumph Talks –Embrace Change οι έξι γυναίκες συζητούν για τις αλλαγές στη ζωή τους και πώς κατάφεραν, να τις δουν με θετική ματιά και να τις μετατρέψουν σε ευκαιρίες για να εξελιχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Το πρόγραμμα των Triumph Talks –Embrace Change

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Η ομιλία της είναι ήδη διαθέσιμη στο triumphtalks.gr

Σοφία Μπεκατώρου

Η ομιλία της είναι ήδη διαθέσιμη στο triumphtalks.gr

Μυρτώ Κάζη

Η ομιλία της είναι ήδη διαθέσιμη στο triumphtalks.gr

Ζέτα Δούκα

Η ομιλία της θα είναι διαθέσιμη από τις 25/05

Τάμτα

H oμιλία της θα είναι διαθέσιμη από τις 01/06

Μάντη Περσάκη

Η ομιλία της θα είναι διαθέσιμη από τις 08/06

Photo Credits: Courtesy of Triumph

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.