ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Do It like a French woman: Τι τρώνε οι Γαλλίδες και δεν παχαίνουν;

Γιατί είναι πάντα τόσο κομψές και λεπτές; Οι απαντήσεις, στο παρακάτω βίντεο.

Do It like a French woman: Τι τρώνε οι Γαλλίδες και δεν παχαίνουν;

Θα έλεγε κανείς ότι οι γυναίκες στη Γαλλία μπορούν να μιλήσουν επί παντός επιστητού. Για τη μόδα, τον πολιτισμό ακόμα και τη διατροφή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι πρόκειται για τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη – με τις σκανδιναβές να τις ακολουθούν απειλητικά – αλλά και για τις πιο λεπτές, ή για την ακρίβεια αυτές που βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα.

Με τη γαλλική κουζίνα να τους κλείνει καθημερινά το μάτι πονηρά, είναι απορίας άξιον πώς αυτές οι γυναίκες καταφέρνουν να διατηρούν τη σιλουέτα της χωρίς ωστόσο να στερούνται απολύτως τίποτα. Αυτό ώθησε και την αγαπημένη μας Γαλλίδα fashion expert, Μarie – Anne Lecoeur, να αφήσει για λίγο τις συμβουλές μόδας και να ασχοληθεί με τη διατροφή των γυναικών στη χώρα της. Γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Γαλλίδων διαθέτει αξιοζήλευτη σιλουέτα, αποφάσισε να κατατάξει τα βήματα που ακολουθούν οι συμπατριώτισσές της για τέλειο κορμί, σε μόλις 10.

  • Μικρές ποσότητες: Οι Γαλλίδες δεν αγαπούν την υπερβολή και αυτό φαίνεται και στη διατροφή τους. Προτιμούν λοιπόν μικρότερες μερίδες, οι οποίες και τις χορταίνουν και φυσικά τις διατηρούν λεπτές.
  • Επίσης βάζουν πάνω απ΄ όλα την ποιότητα. Θα προσέξουν πολύ τα προϊόντα που αγοράζουν και βάζουν στη διατροφή τους, ενώ είναι φανατικές των λαχανικών, τα οποία καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες.
  • Αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία κακά τα ψέματα περιέχουν πολλά λιπαρά, τα οποία ούτε καν μπορούμε να υπολογίσουμε.
  • Πίνουν πολύ νερό. Πίνουν νερό το πρωί, κατά τη διάρκεια της μέρας, πριν το γεύμα και φυσικά πριν κοιμηθούν. Το νερό, εκτός του ότι ενυδατώνει τον οργανισμό, βοηθά να νιώσουμε νωρίτερα και το αίσθημα του κορεσμού.
  • Αποφεύγουν τα σνακ. Αν θέλουν να φάνε κάτι ανάμεσα στα γεύματα θα προτιμήσουν κάποιο φρούτο και όχι μπισκοτάκια και κουλουράκια που επιλέγουμε εμείς (σκοτώστε μας).
  • Τρώνε αργά αλλά όχι βασανιστικά. Όσο πιο αργά τρώει κανείς, τόσο πιο γρήγορα ο εγκέφαλός του θα μπορέσει να αντιληφθεί το αίσθημα κορεσμού και άρα να δώσει εντολή για να σταματήσουμε να τρώμε. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό.
  • Δεν τρώνε ποτέ βιαστικά και στα όρθια. Πάντα κάθονται στο τραπέζι και απολαμβάνουν το γεύμα τους οτιδήποτε και αν αυτό είναι.
  • Μόλις αντιληφθούν ότι έχουν παχύνει, λαμβάνουν αμέσως τα μέτρα τους και δεν αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί.
  • Τα γεύματα για τις Γαλλίδες – και όλους τους Γάλλους ισοδυναμούν με κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Και για το τέλος το πιο σημαντικό: Περιστοιχίζονται πάντα από ανθρώπους που τρώνε ακριβώς το ίδιο με εκείνες.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.