Ναι, οι ασκήσεις kegel (κέγκελ) είναι απαραίτητες σε όλες τις γυναίκες που έχουν γεννήσει. Είναι όμως απαραίτητες σε όλες τις γυναίκες έτσι κι αλλιώς, αφού προλαμβάνουν την ακράτεια ούρων και σας βοηθούν να έχετε για πάντα πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή.

Οι ασκήσεις kegel

Πρόκειται για έμπνευση του Αμερικανού καθηγητή γυναικολογίας δρ Arnold Kegel, ο οποίος προσπαθούσε να βρει τρόπο διαχείρισης της ακράτειας ούρων. Αυτό που "βρήκε", τελικά, είναι μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τι κερδίζετε; Σας προστατεύει από την ακράτεια, βοηθά τα τοίχωμα της πυέλου να επανέλθουν μετά τον τοκετό και αυξάνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση του ζευγαριού.

Πώς θα κάνετε τις ασκήσεις κέγκελ

Ο τρόπος είναι απλός. Ξεκινήστε εντοπίζοντας τους μυς που πρέπει να γυμνάσετε: προσπαθήστε να διακόψετε τη ροή των ούρων. Στη συνέχεια αρχίστε να σφίγγετε προοδευτικά αυτούς ακριβώς τους μυς. Σκεφτείτε ότι υπάρχει εκεί ένα ασανσέρ που κάνει στάσεις και ανεβοκατεβαίνει πατώματα. Ξεκινήστε με 1 ή 2 "στάσεις", προς τα πάνω (σφίγγοντας) και προς τα κάτω (χαλαρώνοντας) τους μυς της πυέλου και φτάστε τις 4 ή 5.

Προσπαθήστε να κάνετε τις ασκήσεις kegel κάθε μέρα, στο γραφείο, την ώρα που οδηγείτε, όταν πλένετε τα πιάτα, και βάλτε τες στην καθημερινότητά σας για πάντα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 

 

*Η φωτό είναι από εδώ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Πηγή: Shape.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS