ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αφαιρέστε από τα ντουλάπια σας αυτές τις τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Τα περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη που την καταναλώνουμε εν αγνοία μας. Ποια είναι αυτά;

Αφαιρέστε από τα ντουλάπια σας αυτές τις τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Μπορεί η ζάχαρη να είναι απολαυστική αλλά πέρα από αυτό δεν έχει να μας προσφέρει κάτι παραπάνω, αφού οι άδειες θερμίδες της συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του σωματικού βάρους. Θεωρητικά πολύ εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, ωστόσο τα περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη που την καταναλώνουμε εν αγνοία μας. Ακόμη και αυτά όμως που θεωρούνται περισσότερο υγιεινά από άλλα, μπορεί να είναι πηγές ζάχαρης, η οποία κρύβεται πίσω από πλήθος ονομάτων άγνωστων στους περισσότερους.

Δείτε ποια προϊόντα ευρείας κατανάλωσης περιέχουν «κρυμμένη» πολλή ζάχαρη, ανοίξτε λοιπόν τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σας και αφαιρέστε τα από τη διατροφή σας.

Μπάρες δημητριακών

Κάποιες μπάρες δημητριακών περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κανονικό γλυκό. Σίγουρα, είναι γευστικές και σας δίνουν ενέργεια, αλλά παράλληλα σας επιβαρύνουν με θερμίδες λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Όταν αγοράζετε μπάρες, αναζητήστε αυτές που περιέχουν κάτω από 5% ζάχαρη ή καλύτερα φτιάξτε δικές σας μπάρες με τα αγαπημένα σας υλικά.

Αφαιρέστε από τα ντουλάπια σας αυτές τις τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη
Όταν αγοράζετε μπάρες, αναζητήστε αυτές που περιέχουν κάτω από 5% ζάχαρη.

Γιαούρτι με γεύσεις

Πίσω από αυτή την πλούσια γεύση πολλών γιαουρτιών κρύβεται προσθήκη ζάχαρης και κατ’ επέκτασιν επιπρόσθετες θερμίδες. Πολλά από αυτά περιέχουν έως και 25 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή περισσότερη από ένα ντόνατ. Αποφεύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις και φρούτα και προτιμήστε το σκέτο ελληνικό γιαούρτι, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ένα κουταλάκι μέλι.

Αποφεύγετε τα γιαούρτια με γεύσεις και φρούτα και προτιμήστε το σκέτο ελληνικό γιαούρτι.

Χυμοί φρούτων

Mπορεί να νιώθετε ότι σας «τονώνουν» όμως, πολλοί συσκευασμένοι χυμοί φρούτων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αποτελώντας «θερμιδική βόμβα». Κάθε φορά που αγοράζετε χυμούς φρούτων μην ξεχνάτε να τσεκάρετε τις ετικέτες, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και ένα κουτί αναψυκτικό. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα φρούτα, είναι να τα φάτε, έτσι παίρνετε και τις πολύτιμες φυτικές ίνες, οι οποίες χάνονται κατά την επεξεργασία των φρούτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα φρούτα, είναι να τα φάτε.

Σάλτσες

Αν πιστεύετε ότι οι έτοιμες κόκκινες σάλτσες έχουν λίγες θερμίδες κάνετε λάθος.Πολλές συσκευασμένες σάλτσες έχουν ζάχαρη ή χυμό ζαχαροκάλαμου σε ποσότητα έως και 13 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Οι ντομάτες περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 8 γραμμάρια είναι πρόσθετα. Για να τα αποφύγετε, φτιάξτε δικές σας συνταγές σάλτσας, χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες.

Οι ντομάτες περιέχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι.

Φωτό: @daria

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.