Ένας φωτογράφος, ο Brandon Stanton, έβαλε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια έναν φιλόδοξο στόχο: Να φωτογραφήσει 10.000 Νεοϋορκέζους που θα συναντούσε στον δρόμο, συνοδεύοντας κάθε πορτρέτο τους με μια ιστορία από τη ζωή τους. Η ιδέα εξελίχθηκε σε ένα σούπερ επιτυχημένο μπλογκ, το Hony, που σήμερα μετρά πάνω από είκοσι εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, που έχει επεκταθεί σε είκοσι χώρες και που έχει οδηγήσει σε δύο μπεστ σέλερ: τα «Humans of New York» και «Humans of New York: Stories».

Κάθε ιστορία του Brandon, με την ειλικρίνεια, τη ζωντάνια και συχνά την αισιοδοξία της, συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες like στο Facebook, ωστόσο μία από αυτές έχει ξεχωρίσει τις τελευταίες μέρες, καθώς ενώ ξεκινά με έναν απόλυτα συμβατικό τρόπο, εξελίσσεται απόλυτα αναπάντεχα και φωτεινά. Αυτή η ιστορία συνοδεύει το πορτρέτο μιας γυναίκας από το Άμστερνταμ, που έχει φωτογραφηθεί στα σκαλιά του σπιτιού της αγκαλιά με το σκυλάκι της:

«Ο άντρας μου έκανε σχέση με μια νεότερη γυναίκα στη δουλειά. Στην αρχή το πήρα χαλαρά. Είναι δεκατρία χρόνια μικρότερός μου, έτσι σκέφτηκα: “Συμβαίνουν αυτά”. Αλλά μετά εκείνη έμεινε έγκυος. Ευτυχώς μέσα από τη διαδικασία του διαζυγίου είχα την ευκαιρία να κρατήσω αυτή την τρύπα που δεν έχει θέρμανση, την οποία μετέτρεψα σε καλλιτεχνικό ατελιέ. Και τώρα είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Πουλάω τα πάντα, εκτός από τον ροζ πολυέλαιο και τον σκύλο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να περάσουν από εδώ, όποια στιγμή θέλουν. Μπορείτε να φάτε ή να πιείτε ό,τι σας αρέσει. Όλοι οι νέοι στη γειτονιά με αγαπούν. Είμαι η μεγαλύτερη σε ηλικία στην παρέα μου. Όλοι οι άλλοι είναι είκοσι κάτι ή τριάντα κάτι. Με αποκαλούν βασίλισσα μαμά. Τους αποκαλώ τα υιοθετημένα μου παιδιά. Πάντα τα βοηθώ στις σχολικές εργασίες, τα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις τους. Τους ζητάω μόνο ένα: ο καθένας από αυτούς να μου μαθαίνει ένα πράγμα την εβδομάδα: ένα τραγούδι, μια τάση, μια ιδέα. Για να μη χάνω την επαφή με ό,τι συμβαίνει. Προτού με φωτογραφίσεις, περίμενε λίγο να μπω στο σπίτι να βαφτώ. Χτες το ξενυχτήσαμε μέχρι τις 2 το πρωί».

Δείτε την ανάρτηση:

Γνωρίστε τον φωτογράφο Brandon Stanton:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram