«8 και 46 δευτερόλεπτα: Πώς ο Τζόρτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε από την αστυνομία»: Με αυτόν τον τίτλο το παρακάτω, ανατριχιαστικό βίντεο κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του κόσμο, σοκάροντας με τις απάνθρωπες σκηνές βίες που περιέχει. 

Ο Τζόρτζ Φλόιντ, 46 ετών, πρώην υπάλληλος σε κλαμπ και εστιατόρια, έχασε τη δουλειά του κατά την περίοδο του lockdown. Την περασμένη Δευτέρα, κατά τις 9 το βράδυ μπήκε σε ένα μίνι μάρκετ της Μινεάπολης με σκοπό να αγοράσει τσιγάρα. Τα πήρε και απομακρύνθηκε από το μαγαζί. Αμέσως μετά υπάλληλοι του καταστήματος των αναζητούν στο αυτοκίνητο του που είναι σταθμευμένο λίγο παρακάτω, κατηγορώντας τον ότι τους έδωσε ένα πλαστό εικοσαδόλαρο. Ζητούν πίσω τα τσιγάρα, αλλά φεύγουν με άδεια χέρια. Λίγο μετά καλούν την αστυνομία.

Τα παρακάτω 9 λεπτά έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την Αμερική που έχει αντιδράσει με πρωτοφανές σθένος στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου που πέθανε στην άσφαλτο απλά και μόνο γιατί τύχαινε να μην είναι λευκός. 

Παρόλο που o Φλόιντ παρακαλούσε για πολλή ώρα τον αστυνομικό να τον αφήσει να σηκωθεί εκείνος εξακολουθεί να του πιέζει με το γόνατο το κεφάλι στο έδαφος, λέγοντας του σε περιπαικτικό τόνο «Σήκω πάνω, σήκω πάνω». Ο Φλόιντ απαντά «Δεν μπορώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η χρησιμότητα του να δούμε όλοι αυτό το βίντεο έγκειται όχι στο να «χαζέψουμε» περίπου 9 λεπτά ωμής αστυνομικής βιαιότητας, αλλά στο να ντραπούμε αρκετά ως σύγχρονη κοινωνία ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ώστε να μην βρεθούν ποτέ ξανά σε αντίστοιχο αξίωμα άτομα σαν αυτούς τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS