ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σκάρτος, κακιά ψυχή, βάρος της γης»: Ο Κορτώ για τις φόλες με τα αγκίστρια στον λόφο του Φιλοπάππου

Ο συγγραφέας γράφει για τον άγνωστο δράστη που «αγόρασε λουκάνικα και αγκίστρια και ετοίμασε μεθοδικά δολώματα θανάτου».

«Σκάρτος, κακιά ψυχή, βάρος της γης»: Ο Κορτώ για τις φόλες με τα αγκίστρια στον λόφο του Φιλοπάππου

Προφανώς οι φόλες δεν είναι, δυστυχώς, σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά ο σαδισμός του άγνωστου δράστη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στον λόφο του Φιλοπάππου βρέθηκαν λουκάνικα με κρυμμένα αγκίστρια, που μπορούν να οδηγήσουν οποιοδήποτε τετράποδο σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Ο Αύγουστος Κορτώ, περήφανος σκυλοπατέρας πλέον, σκιαγράφησε το προφίλ του ανώνυμου δολοφόνου με τα πιο μελανά χρώματα και η ανάρτησή του στο Facebook έγινε για μία ακόμα φορά viral:

«Χτες, στον λόφο του Φιλοπάππου, κάποιος έριξε φόλες, σακατεύοντας - και πιθανώς σκοτώνοντας - αδέσποτα κι οικόσιτα σκυλιά που περνούσαν απ' την περιοχή. Παρά τη νομοθεσία και τις ποινικές κυρώσεις, το ελεεινό, αδιανόητο αυτό φαινόμενο εξακολουθεί να ευδοκιμεί στη χώρα μας - κι αν συλλάβεις ένα τέτοιο τομάρι, το δίχως άλλο θα σου πει ότι τα σκυλιά λερώνουν, δαγκώνουν, μεταδίδουν ασθένειες. Κανείς δεν θα σου πει "Τα μισώ γιατί ζουν, γιατί κάνουν τους ανθρώπους τους ευτυχισμένους"

»Η ηθική, ο δυϊσμός καλού-κακού, είναι έννοιες αυθαίρετες, που εύκολα οδηγούν σε αφορισμούς, παρεξηγήσεις, εχθροπάθεια και μίσος - αρκεί να σκεφτεί κανείς την αμαρτία, και την εργαλειοποίησή της απ' τις θρησκείες.

»Ωστόσο, ο άνθρωπος που θα αγοράσει λουκάνικα κι αγκίστρια και θα ετοιμάσει μεθοδικά δολώματα θανάτου, και κατόπιν θα τα σκορπίσει σε μέρη όπου τριγυρνάνε πεινασμένα ζώα - μια διαδικασία χρονοβόρα και συστηματική, που καταμαρτυρά βαθιά ηδονή για το φριχτό αποτέλεσμα - δεν μπορεί να περιγραφεί παρά ως σκάρτος, κακιά ψυχή, βάρος της γης».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Ιαν 2026

Υποψηφιότητες Όσκαρ 2026 | Οι μεγάλες εκπλήξεις και οι ανησυχητικές παραλήψεις

Ο George Satsidis γράφει για τη χρονιά που η Ακαδημία φαίνεται ότι αποφάσισε να ανατρέψει τον προβλέψιμο χαρακτήρα της, μετά τη διεξαγωγή των Χρυσών Σφαιρών, των SAG και των Critics Choice Awards, παρουσιάζοντας μία λίστα υποψηφιοτήτων με αρκετές εκπλήξεις, σημαντικά snubs και αναπάντεχες επιβραβεύσεις.

22 Ιαν 2026

Όσκαρ 2026 | Αυτή είναι η πλήρης λίστα των υποψηφιοτήτων

Η Danielle Brooks και o Lewis Pullman παρουσίασαν τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ 2026 σε 24 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του νέου βραβείου κάστινγκ.

Περισσότερα από

Stories

22 Ιαν 2026

Συνέντευξη | Ο Charles Sandison μετατρέπει την Αθήνα σε ένα πεδίο όπου η τεχνητή νοημοσύνη συναντά τη φιλοσοφία και την τέχνη

Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης νέων μέσων μιλά στη Madame Figaro για την πρωτοποριακή του έκθεση στη Bernier/Eliades Gallery και την αλγοριθμική έκρηξη, η οποία δεν στερείται τελικά συναισθήματος.

21 Ιαν 2026

Berlinale 2026 | Ένας Έλληνας υπογράφει το σενάριο μίας από τις ταινίες που διεκδικούν τη Χρυσή Άρκτο

Ο Ευθύμης Φιλίππου, γνωστός μέσα από την επιτυχημένη του συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι ο άνθρωπος πίσω το σενάριο της ταινίας Rosebush Pruning, η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο.

21 Ιαν 2026

Alvise Casellati | Ο διεθνούς φήμης μαέστρος έρχεται στην Ελλάδα για ένα μουσικό gala "Ελπίδας και Αγάπης"

Ο κορυφαίος μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Teatro Massimo του Παλέρμο, Alvise Casellati, ενώνει τις δυνάμεις του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μία μοναδική βραδιά.

20 Ιαν 2026

Η άγνωστη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη: Χορεύει πάνω σε σκάφος με τον Νίκο Μαστοράκη

Ο γιος της μοιράστηκε μια εικόνα της Ελληνίδας υπερστάρ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

19 Ιαν 2026

Art Club | Οι νέες εκθέσεις και εικαστικά projects της εβδομάδας

Ο Ιανουάριος εμπλουτίζεται με νέα εικαστικά ραντεβού.

19 Ιαν 2026

Ένα νέο θέατρο ανοίγει σε μία από τις πιο γνωστές πλατείες της Αθήνας

Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες από τον καινούριο χώρο πολιτισμού.

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.