Με έμπνευση από τις παραδοσιακές τεχνικές κεντήματος, όπου όλο και περισσότεροι σύγχρονοι καλλιτέχνες τις πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, η 21χρονη Victoria Rose Richards κατασκευάζει ανατρεπτικά δημιουργήματα της υφαντικής τέχνης.  

Η περίπλοκη προσέγγιση της νεαρή περιλαμβάνει πολλές βελονιές που σχηματίζουν «κεντημένα τοπία» επηρεασμένα από την εξοχή του Devonshire όπου μεγάλωσε. Ωστόσο αυτά τα τοπία παραπέμπουν σε εναέριες εικόνες στο Google Earth παρά σε κλασικές εικόνες με λιβάδια όπως θα περίμενε κανένας.

Η 21χρονη καλλιτέχνης, που χρησιμοποιεί μαλλί, γαλλικούς κόμπους και σατέν κλωστές για να κάνει τα πολύχρωμα και αισιόδοξα κεντήματα της. Τα χωράφια των αγροτών, οι επαρχιακοί δρόμοι και τα ρυάκια του ποταμού εμφανίζονται σε όλη τη δουλειά της, τα οποία αποδίδονται σχολαστικά σε πολύχρωμα νήματα σαν εναέριες φωτογραφίες.

Ως πτυχιούχος βιολογίας, η Richards σκοπεύει να εργαστεί στον τομέα της περιβαλλοντικής επιστήμης, αλλά επίσης ελπίζει να συνεχίσει να αναπτύσσει την τέχνη της, δημιουργώντας περισσότερες λεπτομέρειες, υφές και βάθος στα κεντήματα, για να τους δώσει επιπλέον και ένα 3D στοιχείο.

Δείτε τις εξαιρετικά πρωτότυπες δημιουργίες της παρακάτω αλλά και στο Instagram 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS