Ένας φονικός ιός που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000.000 ανθρώπους παγκοσμίως, μια οικονομική κρίση, ελέω πανδημίας, που έχει επηρεάσει τους πάντες ανά την υφήλιο, καθώς και περιοριστικά μέτρα που έχουν αλλάξει όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα στην καθημερινότητά μας. Ναι, το 2020 είναι μια χρονιά που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν και ακόμα περισσότεροι να αφήσουν πίσω τους. Μια ομάδα Αυστραλών γονιών όμως αποφάσισαν να το κάνουν και πράξη, στολίζοντας από τις αρχές Οκτωβρίου τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, προκειμένου να μεταστρέψουν το κλίμα προβληματισμού και να φέρουν λίγο πιο κοντά το 2021.

Εντυπωσιακοί στολισμοί, λαμπερές γιρλάντες, η μορφή του Άγιου Βασίλη να δεσπόζει σε αρκετά σαλόνια και φυσικά κορμοί δέντρων, τα κλαδιά των οποίων έχουν γεμίσει με πολύχρωμες μπάλες και δεκάδες λαμπιόνια που φέρνουν μυρωδιά Χριστουγέννων. Σε κάποια σπίτια μάλιστα οι μελωδίες των εορταστικών τραγουδιών πλημμυρίζουν κάθε γωνιά τους, προκειμένου να προσδώσουν τη κατάλληλη ηχητική υπόκρουση στην πρόωρη γιορτινή περίοδο.

Ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου αρκετοί Αυστραλοί χρήστες του Facebook ξεκίνησαν να αναρτούν φωτογραφίες των αναπάντεχα χριστουγεννιάτικων κατοικιών τους με σχόλια που καταδεικνύουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την αλλοπρόσαλλη κίνηση:

«Αυτό είναι το δέντρο μου για το 2020! Ώρα για λίγη λάμψη και ευθυμία σε αυτή τη δύσκολη χρονιά» έγραψε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη κάτοικος της μακρινής ηπείρου συμπλήρωσε: «Λοιπόν ανέφερα στο προφίλ μου ότι άρχισα να ενθουσιάζομαι για τα Χριστούγεννα και μετά από αυτή την τραγική χρονιά που βιώσαμε σκέφτηκα να ξεκινήσω νωρίς τους εορτασμούς. Πολλοί φίλοι βέβαια μου είπαν πόσο τρελή είμαι. Εγώ πάντως τελείωσα με το δέντρο και προχωράω με τα υπόλοιπα δωμάτια».

Τα παραξενεμένα βλέμματα και η δικαιολογημένη καζούρα από φίλους, γείτονες, ακόμα και το έτερον ήμισυ πάντως δεν μοιάζουν αρκετά να σταματήσουν τους αποφασισμένους για αλλαγή διάθεσης Αυστραλούς: «Tο νέο μου χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμο, παρά τη δυσπιστία του συζύγου μου. Ήταν υπερβολικά ήσυχος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στολισμού, όμως με βοήθησε. Με ρώτησε βέβαια αν το στολίζω απλά για να το θαυμάσω ή για να το κρατήσω, και του είπα φυσικά για να το κρατήσω».

Ούτε ο μπελάς μιας επερχόμενης μετακόμισης δεν μοιάζει ικανός να αποτρέψει τους αποφασισμένους Αυστραλούς να σταματήσουν την επέλαση των εορτών: «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγη χαρά και ευτυχία μετά από αυτή τη χρονιά. Μετακομίζουμε σε δύο εβδομάδες. Όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη μου, θα βγουν από το χώρο αποθήκευσης τότε και θα αρχίσω τους στoλισμούς».

Αρκετοί μιλούν ακόμα και για υποτιμητικά σχόλια που έχουν δεχθεί, όμως απαντούν πως μπροστά σε όλα αυτά που έχουν συμβεί μέσα σε αυτό το έτος, το μοναδικό που μπορούν να απαντήσουν είναι το: «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά».

Με πληροφορίες από τη DailyMail

Kεντρική φωτογραφία: unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS