Ο Σαμιώτης ομογενής Βαγγέλης Χατζησταμούλος ζει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμα στη Μινεάπολη των ΗΠΑ όπου διατηρεί εστιατόριο. Εκεί πήγαινε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ο Τζορτζ Φλόιντ για να φάει πριν πάει για δουλειά στο κλαμπ όπου εργαζόταν. «Αργά το απόγευμα κατά τις 7 ή 8, ερχόταν, πριν πάει για δουλειά. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, πάντα με τα αστεία του, την πλάκα του». Εκεί οι δύο άντρες είχαν γνωριστεί και είχαν πολύ στενές φιλικές σχέσεις.

Ο κύριος Χατζησταμούλος που είδε το εστιατόριο του καταστρέφεται από την οργή των διαδηλωτών, δηλώνει διπλά πικραμένος, όχι μόνο για την απώλεια της περιουσίας τους, αλλά και για τον χαμό ενός αγαπημένου του ανθρώπου. Για όλα αυτά μίλησε στον ΑΝΤ1 σε ζωντανή σύνδεση από την Αμερική, αναφερόμενος στον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ με τα πιο θερμά λόγια.

«Την περασμένη Πέμπτη μου τηλεφώνησε η αστυνομία και μου είπε να αφήσω το μαγαζί και να πάω στο σπίτι μου γιατί γίνεται μεγάλη ζημιά στα παρακάτω μαγαζιά. Έφυγα, λοιπόν, και στις 9η ώρα διαλύσανε το μαγαζί. Αλλά εμένα ο Τζορτζ ήταν δικός μου άνθρωπος και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει αυτό το πράγμα. Μιλούσαμε για αθλητικά, για γυναίκες, ήταν ένα πολύ καλό παιδί και ευγενικό».Και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Πρέπει να φερθούν στους Αφρικοαμερικανούς λίγο καλύτερα».

«Στον δρόμο που είμαι εγώ όλα τα μαγαζιά είναι σπασμένα. Κανένα δεν ανοίγει, κανείς δεν κυκλοφορεί έξω. Κοίτα να δεις, το μαγαζί θα μπορούσε να είχε και πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Ήμουν πολύ τυχερός. Θα μπορούσαν να μπούνε μέσα και να τα σπάσουν όλα, να του βάλουν φωτιά. Εμένα μου έσπασαν μόνο 4 τζαμαρίες. Και όλα αυτά φτιάχνονται».

Στην ερώτηση της Ρίτσας Μπιζόγλη αν ο στρατός θα κατέβει στον δρόμο σύμφωνα με τις πληροφίες που έχουν κυκλοφορήσε στα διεθνή μέσα, ο κύριος Χατζησταμούλος επιβεβαιώσε ότι δυνάμεις του στρατού έκαναν πράγματι περιπολίες εχθές το βράδυ στην πόλη με αποτέλεσμα να καταλαγιάσει για λίγο η κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS