ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο "Σκοπελίτης" άλλαξε δρομολόγιο για να μεταφέρει νεφροπαθείς από Πάρο σε Νάξο για αιμοκάθαρση»

«Ούτε τα πολλά Μποφόρ δεν σταματούν τον καπετάν Γιάννη»: Μια συγκινητική, ιδιωτική πρωτοβουλία, που σώζει ζωές.

«Ο "Σκοπελίτης" άλλαξε δρομολόγιο για να μεταφέρει νεφροπαθείς από Πάρο σε Νάξο για αιμοκάθαρση»

Ο Θεόφιλος Δουμάνης στη σελίδα του στο Facebook ανέδειξε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, αντλώντας πληροφορίες από νέο, σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: Όταν μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία άλλαξε τα δρομολόγιά της μετά τις γιορτές, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς της Πάρου να μην μπορούν να μεταβαίνουν στη Νάξο αυθημερόν, τρεις φορές την εβδομάδα, για την απαραίτητη αιμοκάθαρση, ο «Σκοπελίτης», το εμβληματικό πλοίο των Μικρών Κυκλάδων, ανέλαβε, χωρίς καμία κρατική παρέμβαση, αυτή την κυριολεκτικά σωτήρια αποστολή, ακόμα και με πολλά Μποφόρ.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός παραγωγός:

«Ο "Σκοπελίτης", το πλοίο-θρύλος των Μικρών Κυκλάδων αποδεικνύει ότι πάντα τα μικρά είναι για τα μεγάλα. Όταν η μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία άλλαξε τα δρομολόγια της μετά τις γιορτές, νεφροπαθείς της Πάρου έμειναν αβοήθητοι καθώς δεν μπορούσαν να πάνε για την απαραίτητη αιμοκάθαρση στη Νάξο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πριν καν η πολιτεία παρέμβει για να δώσει την -όποια-λύση ο καπετάν-Γιάννης, καπετάνιος του Σκοπελίτη άλλαξε και το δικό του δρομολόγιο και ανέλαβε με το πλοίο του να προσεγγίζει το Πίσω Λιβάδι της Πάρου, να επιβιβάζει τους νεφροπαθείς, να τους μεταφέρει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νάξου και να τους επιστρέφει και πάλι στο νησί τους.

»Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοπελίτης και ο καπετάνιος του υπερβάλλουν δυνάμεις για να βοηθήσουν τον τόπο τους, αφού και στο παρελθόν ο καπετάν Γιάννης έχει δείξει ότι δεν τον σταματάνε ούτε τα πολλά Μποφόρ. Και δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι των Κυκλάδων πίνουν νερό στο όνομα του Σκοπελίτη και των ανθρώπων του τρεις γενιές τώρα.

»Φωτό: Μιχάλης Φραγκουλόπουλος (Το "Σκοπελίτης" ταξιδεύει με απαγορευτικό)».

Δείτε την ανάρτηση του Θεόφιλου Δουμάνη:

Ο "Σκοπελίτης", το πλοίο-θρύλος των Μικρών Κυκλάδων αποδεικνύει ότι πάντα τα μικρά είναι για τα μεγάλα. Όταν η μεγάλη...

Posted by Θεοφιλος Δουμανης on Tuesday, January 12, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

10 Ιαν 2026

Marlon Brando: Ο λόγος που αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο Όσκαρ για την ταινία "Ο Νονός"

Το 1973 ο Marlon Brando άφησε ιστορία με την απόρριψη του Όσκαρ του.

09 Ιαν 2026

Κάτια Δανδουλάκη & Χρήστος Πολίτης: Η σπάνια κοινή τους φωτογραφία στους "Σουλιώτες" πριν από 44 χρόνια

Το συγκινητικό αντίο της Κάτιας Δανδουλάκη στον Χρήστο Πολίτη που έφυγε από τη ζωή.

Περισσότερα από

Stories

09 Ιαν 2026

Αποκλειστικό | Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι "αφανείς ήρωες" της φετινής τελετής αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες στο Harper's Bazaar Greece

Ο L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece βρέθηκε στο στρώσιμο του κόκκινου χαλιού των Χρυσών Σφαιρών, συνάντησε τα πρόσωπα πίσω από τη μαγική βραδιά και εξασφάλισε όλες τις λεπτομέρειες της φαντασμαγορικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 11 Ιανουαρίου.

09 Ιαν 2026

Χρυσές Σφαίρες | Πόσο κοστίζει ένα αγαλματίδιο των Golden Globes;

Την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η 83η απονομή των βραβείων Golden Globes.

09 Ιαν 2026

Μάρθα Καραγιάννη: Ο άγνωστος γάμος της με τον άσσο των γηπέδων πριν από 66 χρόνια

Λαμπερή νύφη μέσα στο εντυπωσιακό λευκό φόρεμά της, η Μάρθα Καραγιάννη.

08 Ιαν 2026

Αφίξεις, αλλαγές, ραντεβού | Τα πρώτα νέα της χρονιάς από την εστιατορική σκηνή της Αθήνας

Μετακινήσεις, καινούρια ξεκινήματα, αφίξεις και προτάσεις για brunch, lunch, dinner - κάθε στιγμή της ημέρας συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό, το οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε από σήμερα.

08 Ιαν 2026

Ανδρέας Κωνσταντίνου | Πού έχουμε ξαναδεί τον γοητευτικό Γιάννη της "Μεγάλης Χίμαιρας";

Οι 5 τηλεοπτικοί ρόλοι που έχει επιλέξει στο παρελθόν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

08 Ιαν 2026

Like wildflowers in the cracks | 8 κινηματογραφικά έργα παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, το οποίο εστιάζει στην έννοια της ελπίδας, ως απόρροια συλλογικής επιθυμίας, και προσπάθειας για αλλαγή.

08 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" επιστρέφει με νέες ημέρες και ώρες παραστάσεων

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τη Μαρία Κίτσου σε μία παράσταση που αφηγείται τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά.

07 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Πότε και τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο της σειράς στο ERTFLIX

Όλα όσα θα συμβούν στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

07 Ιαν 2026

Πώς το Ozempic αρχίζει να επηρεάζει τις εξόδους και την κοινωνική μας ζωή

Τα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, αλλάζοντας (και) το dining. Μαύρα μαντάτα για τους εστιάτορες ή νέες στρατηγικές προσεχώς;

07 Ιαν 2026

Marty Supreme | Πότε κάνει πρεμιέρα η ταινία με τον Timothée Chalamet στις ελληνικές αίθουσες;

Η ταινία που ξεχώρισε στα Critics Choice Awards και φλερτάρει με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωταγωνιστούν ο Timothée Chalamet και η Gwyneth Paltrow.