Η ζωή του Τάκη Προεστάκη άλλαξε όταν συνάντησε σε μια χωματερή ένα σκύλο με σπασμένο πόδι. «Βοήθησα αυτόν το σκύλο και μετά βρήκα άλλον ένα και μετά έναν ακόμα. Έτσι κατέληξα να βοηθάω στην περιοχή της χωματερής γύρω στους πενήντα σκύλους» θυμάται σήμερα ο ίδιος.

Γρήγορα κάποιοι άρχισαν να δυσανασχετούν, αλλά ο Προεστάκης τούς απάντησε, δώστε μου τριάντα μέρες και θα βρω ένα χώρο για να απομακρύνω τα σκυλιά από τα σκουπίδια. Με αυτόν τον τρόπο, εντελώς αυθόρμητα, γεννήθηκε το καταφύγιό του στην περιοχή της Ιεράπετρας, στην Κρήτη.

Τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε ο Τάκης Προεστάκης βρέθηκε να ζει σε ένα καταφύγιο με εκατοντάδες σκύλους.

Άρχισε να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους σκύλους, και γάτες. Εγκατέλειψε την προηγούμενη ζωή του, τη δουλειά του σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης. Ξόδεψε όλα του τα χρήματα στη φροντίδα των ζώων, μέχρι που έμεινε απένταρος. Και εκεί που ήταν έτοιμος να τα παρατήσει, έγινε το θαύμα. Ένας δημοσιογράφος έγραψε την ιστορία του στην Daily Mail και αμέσως άρχισαν να φτάνουν δωρεές από όλο τον πλανήτη.

Σήμερα ο Τάκης Προεστάκης φροντίζει γύρω στα 300 σκυλιά, πολλές γάτες, ακόμα και ένα κατσικάκι μόνος του. Ο ίδιος ζει σε ένα κοντέινερ στο βουνό, στο εσωτερικό του οποίου φιλοξενεί επίσης τα πιο ευαίσθητα σκυλιά π.χ. που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους του Τάκη Προεστάκη υπάρχουν και πολλές γάτες.

Εργάζεται είκοσι ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, αλλά κάνει αυτό ακριβώς που αγαπάει. «Δεν είναι δουλειά αυτό που κάνω. Είναι λόγος για να ζω» δηλώνει. Μέχρι σήμερα έχει σώσει περίπου 500 σκυλιά και συνεχίζει. Πρόσφατα ένα ρεπορτάζ που του αφιέρωσε το φιλοζωικό site The Dodo είχε ως αποτέλεσμα η ιστορία του να γίνει γνωστή σε ακόμα περισσότερα σημεία του κόσμου.

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα του στο Facebook, μέσα από την οποία μπορείς επίσης να παρακολουθείς την καθημερινότητά του και να κάνεις δωρεές.

Δες το ρεπορτάζ του The Dodo για τον Τάκη Προεστάκη.

 

 

 

TAGS