Ο Μάριος Μάζαρης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση εκπαιδευτικού, που δεν διστάζει να αναδείξει συγκινητικές στιγμές από την καθημερινότητά του, σε δημοτικό του Κερατσινίου όπου εργάζεται ως δάσκαλος, μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook αλλά και τη σελίδα «Αναγνωστικό» που έχει δημιουργήσει. Κάθε ανάρτησή του γίνεται viral, συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes.

Δεν είχε φανταστεί όμως την ανταπόκριση που θα εισέπραττε ακόμα και από την ίδια την υπουργό Παιδείας, για μια νέα, συγκινητική πρωτοβουλία του, που μοιράστηκε στα social media πριν από λίγες μέρες. Η κεντρική φωτογραφία δείχνει μια υπέροχα στολισμένη αίθουσα, που θυμίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο χωριό παρά ένα τυπικό ελληνικό σχολείο. Κι όμως, είναι η τάξη όπου διδάσκει, την οποία στόλισε την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή των μαθητών του, για να κρατήσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά και να διευκολύνει την προσαρμογή τους.

Όπως έγραψε στις 15 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός: 

«Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα, όταν ξεκινά έτσι; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα φωτάκια στις πρίζες και περιμένω τα παιδιά. Μπαίνουν χαρούμενα, άλλα τρέχοντας, άλλα με αστεία, μια μαμά έψησε κουραμπιέδες και μας έστειλε, αφού η πρώτη εβδομάδα είχε άρωμα και φως Χριστουγέννων για μας. Ήταν η πρώτη μας εβδομάδα· η προσαρμογή ήταν εύκολη, τα παιδιά ενθουσιασμένα και η ανάγκη όλων να είμαστε μαζί. Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο».

«Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο».

Όταν ένα site προέβαλε την πρωτοβουλία του, αυτή έπεσε στην αντίληψη της υπουργού Παιδείας, η οποία αποφάσισε να του τηλεφωνήσει, απροειδοποίητα, για να τον συγχαρεί. «Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους» έγραψε η Νίκη Κεραμέως στο δικό της λογαριασμό στο Facebook, προσθέτοντας: «Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα».

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός, με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος»

Πώς βίωσε όμως ο ίδιος ο δάσκαλος αυτό το τηλεφώνημα-έκπληξη; «Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός, με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική, τελικά πέταξα 1-2 φράσεις καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό». 

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα , όταν ξεκινά έτσι ; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα...

Posted by Μάριος Μάζαρης on Friday, January 15, 2021

Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα...

Posted by Μάριος Μάζαρης on Monday, January 18, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS