Μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,7 Ρίχτερ στο Αιγαίο, που κόστισε στη ζωή σε δεκάδες άτομα στην Τουρκία και σε δύο νέα παιδιά στη Σάμο, μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ξεχώρισε σαν αχτίδα αισιοδοξίας

Ένα 3χρονο κοριτσάκι, η Ελίφ Περιντσέκ, ανασύρθηκε ζωντανό στη Σμύρνη, έχοντας περάσει 65 ώρες θαμμένο κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του. Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν επίσης η μητέρα του, οι δύο αδελφές του και ο αδελφός του, ο οποίος ωστόσο υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη, ο Θεός να σας έχει καλά. Ξανασυναντήθηκα με την Ελίφ. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν» δήλωσε η γιαγιά της. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στο παραθαλάσσιο προάστιο Μπαϊρακλί, όπου διασώθηκε ένα ακόμα ανήλικο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ. Ωστόσο, η αδερφή της Ιντίλ, Ιπέκ, στάθηκε λιγότερο τυχερή, καθώς βρέθηκε νεκρή.

Η μικρή Ελίφ, που δεν σταμάτησε να κρατάει το δάχτυλο του διασώστη της όταν αντίκρισε ξανά το φως της ημέρας, αποδείχθηκε δυνατή μαχήτρια. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται έστειλε περισσότερες εικόνες αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα νέο βίντεο όπου χαιρετάει την κάμερα, κρατώντας το κουκλάκι της. 

Δείτε ένα βίντεο από τη διάσωση της Ελίφ:

Δείτε την Ελίφ μέσα στο νοσοκομείο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS