Όταν απειλείται ο πληθυσμός των μελισσών, δεν κινδυνεύει μόνο το αγαπημένο μας μέλι, αλλά ολόκληρη η χλωρίδα -και, κατά συνέπεια, πανίδα- του πλανήτη, καθώς τα συγκεκριμένα έντομα είναι οι πιο σπουδαίοι επικονιαστές. Την ανάγκη της προστασίας τους κατανοεί σε βάθος η Έρικα Τόμπσον, γνωστή και ως «Γητεύτρια των Μελισσών», μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, που τη δείχνει να μετακινεί μια κυψέλη με γυμνά χέρια.

Η ιστορία πίσω από αυτό το viral βίντεο; Μια οικογένεια επικοινώνησε με την Τόμπσον ζητώντας τη βοήθειά της για μια κυψέλη που είχε ανακαλύψει κάτω από το δάπεδο της αποθήκης στην αυλή της. Δεν ήθελε να εξολοθρεύσει τις μέλισσες, έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στη «γητεύτριά τους» για να τις διασώσει. Όπως βλέπουμε στο YouTube, η Τόμπσον απομακρύνει από το δάπεδο, με χαρακτηριστική ηρεμία, τις σανίδες, για να αποκαλύψει το μελίσσι. Στη συνέχεια το αφαιρεί, δίχως προστατευτικό εξοπλισμό, και το τοποθετεί σε ειδική θήκη μεταφοράς, χωρίς να βλάψει τους φτερωτούς κατοίκους του.

Η Τόμπσον απομακρύνει από το δάπεδο, με χαρακτηριστική ηρεμία, τις σανίδες, για να αποκαλύψει το μελίσσι. Στη συνέχεια το αφαιρεί, δίχως προστατευτικό εξοπλισμό

Μάλιστα, καθώς γνωρίζει καλά τους μηχανισμούς συμπεριφοράς των μελισσών, τοποθετεί τις κυψέλες στην ίδια σειρά, ώστε τα έντομα να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους στο νέο χώρο.

Η Τόμπσον χρησιμοποιεί καπνό για να κατευθύνει τις μέλισσες προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ο οποίος ωστόσο δεν τις βλάπτει, αλλά τις παρακινεί να απελευθερώσουν φερομόνες, ένας τρόπος επικοινωνίας τους. Τη βλέπουμε να μεταφέρει ακόμα και τη βασίλισσα μέλισσα, σε ειδική θήκη, με ασφάλεια στο νέο μελίσσι.

«Μόλις η μέλισσα βρέθηκε στο νέο μελίσσι, κάποιες μέλισσες άρχισαν να στέλνουν σήματα στις υπόλοιπες για να μη χάσουν το δρόμο τους» εξηγεί στο βίντεο. «Μέχρι το επόμενο πρωί, όλη η αποικία είχε μετακομίσει στο καινούριο της σπίτι. Ήταν μια ακόμα όμορφη μέρα, διάσωσης των μελισσών».

«Μέχρι το επόμενο πρωί, όλη η αποικία είχε μετακομίσει στο καινούριο της σπίτι. Ήταν μια ακόμα όμορφη μέρα, διάσωσης των μελισσών».

Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά όπου μπορεί τον αποφεύγει, βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που υποστηρίζει ότι καλλιεργεί με τις μέλισσες. «Αγαπώ τα έντομα και μου αρέσει να κρατάω τις μέλισσες στα χέρια μου. Αυτός είναι ο προορισμός μου στον πλανήτη. Όταν βρίσκεις το δικό σου σκοπό, έρχεται φυσικά η ηρεμία της ψυχής σου». 

Δείτε την Τόμπσον να απομακρύνει το μελίσσι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS