ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί τα σκυλιά ζουν λιγότερο από τους ανθρώπους: Η συγκλονιστική απάντηση από έναν 6χρονο

Το ποστ που έχει κάνει το γύρο του φέισμπουκ και συγκινεί.

Γιατί τα σκυλιά ζουν λιγότερο από τους ανθρώπους: Η συγκλονιστική απάντηση από έναν 6χρονο

Ως κτηνίατρο, με κάλεσαν να εξετάσω έναν 13 χρονο ιρλανδικό ποιμενικό, που τον έλεγαν Belker.
Η οικογένεια του σκύλου, ο Ρον, η γυναίκα του Λίζα και ο μικρός τους γιος, Σέιν, ήταν πολύ δεμένοι με τον Belker και ήλπιζαν για ένα θαύμα.
Εξέτασα τον Belker και ανακάλυψα ότι πέθαινε από καρκίνο. Είπα στην οικογένεια ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για τον Belker, και προσφέρθηκα να κάνω τη διαδικασία της ευθανασίας στο σπίτι τους.

Την επόμενη μέρα, ένιωσα ενα οικείο συναίσθημα στο λαιμό μου όταν ο Belker ήταν περικυκλωμένος από την οικογένεια του. Ο Σέιν φαινόταν τόσο ήρεμος, που χάιδευε το σκυλί του για τελευταία φορά, και αναρωτιόμουν αν μπορούσε να καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί. Σε λίγα λεπτά, ο belker αποκοιμήθηκε ειρηνικά και δεν θα ξυπνουσε ποτέ ξανά.

Το μικρό αγόρι φαινόταν να δέχεται τη μετάβαση χωρίς δυσκολία. Συζητούσαμε λοιπόν και αναρωτιόμασταν, γιατί οι ζωη των σκύλων διαρκεί πολύ λιγότερο από των ανθρώπων..με αποσκοπο να δώσω μια απάντηση για το θέμα, στα παιδιά της οικογένειας.

Αυτό που είπε τότε ο μικρός Σέιν με εξέπληξε. Δεν είχα ακούσει ποτέ πιο καθησυχαστική εξήγηση από αυτό. Αυτή η στιγμή άλλαξε τον τρόπο μου στο πως θα βλέπω τη ζωή.

Είπε: «Eρχόμαστε στον κόσμο για να μάθουμε να αγαπάμε τους άλλους όλη την ώρα και να είμαστε καλοί άνθρωποι σωστά;»

Ε λοιπόν, αφού τα σκυλιά έχουν ήδη γεννηθεί γνωρίζοντας πως να τα κάνουν όλα αυτά, δεν χρειάζεται να μείνουν για όσο μένουμε εμείς στην ζωή.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας λοιπόν είναι το παρακάτω:

Αν δούμε τον σκύλο σαν έναν αληθινό δάσκαλο, θα μάθουμε πράγματα όπως τα εξής:

•Όταν οι αγαπημένοι μας έρχονται σπίτι, πάντα θα πρέπει να τρέχουμε να τους υποδεχτούμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πως τα φέρνει όλη ζωή και αν θα ξανά έχουμε αυτή την ευκαιρία.

•Ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα.

• Πάντα πρέπει να ψάχνουμε ήρεμες στιγμές για φρέσκο αέρα και βολτες στην φύση.

• Πρέπει να τρέχουμε, να χορεύουμε και παίζουμε καθημερινά.

• Να αφήνουμε τους ανθρώπους να μας «αγγίζουν».

• Να αποφεύγουμε το δάγκωμα όταν μόνο ένα γρύλισμα θα ήταν αρκετό για να επιφέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

• Στις ζεστές μέρες ή στις μέρες με πολλή κούραση να πηγαίνουμε βολτες με τους δικους μας ανθρώπους, να χαιρόμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και να ξαπλώνουμε στο γρασίδι και να κυλιομαστε σαν μικρά παιδιά.

• Και το πιο βασικό : όταν κάποιος θα έχει μια άσχημη μέρα, πρέπει να παραμένει σιωπηλός, να μην ξεσπάει στους δικούς του, λέγοντας πράγματα που έπειτα θα μετανιώσει.
Εδώ είναι το μυστικό της ευτυχίας που μας δίδαξαν τα σκυλιά μας, από την πρώτη κιόλας μέρα που ήρθαν στην ζωή μας.. χαμόγελο και αγάπη....χαρά και καλοσύνη.

(Το κείμενο είναι από μετάφραση με κάποιες παραλλαγές από εμένα για να δωθεί ορθά το μήνυμα που πρέπει. «Γιακεζογλου Δημητρης» )

Δείτε το ποστ που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής 31.000 λάικ και πάνω από 20.000 κοινοποιήσεις:

Read Next

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.

Περισσότερα από

Stories

28 Ιαν 2026

Paris Couture Week | Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα σκηνικά του Jonathan Anderson για τον οίκο Dior και του Matthieu Blazy για τη Chanel

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες συλλογές των Jonathan Anderson και Matthieu Blazy για τους οίκους Dior και Chanel αντίστοιχα. Το σκηνικό και των δύο υπήρξε εντυπωσιακό.

28 Ιαν 2026

Άποψη | "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.

28 Ιαν 2026

Αυτά είναι τα κορυφαία bar-restaurants της Αθήνας

Πού βγαίνουμε και για φαγητό και για ποτό και για ωραίες μουσικές, ταυτόχρονα;

28 Ιαν 2026

Τα τρία έργα Ελληνίδας εικαστικού που επέλεξε η Kimberly Guilfoyle για την κατοικία της στην Αθήνα

Ο συμβολικός χαρακτήρας των έργων και η Ελληνίδα εικαστικός που τα υπογράφει.

28 Ιαν 2026

Θυμίζει παλάτι! Πού μένουν οι Beckhams όταν επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα;

Ανακαλύψτε την αγαπημένη παριζιάνικη διεύθυνση της οικογένειας των Beckham στο Παρίσι, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με διακριτική γοητεία, σε απόσταση αναπνοής από τα Ηλύσια Πεδία.

27 Ιαν 2026

BAFTA 2026 | Με πέντε οι υποψηφιότητες η "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου - Αναλυτικά η λίστα με τους υποψήφιους

Το θρίλερ One Battle After Another ηγείται των υποψηφιοτήτων, ακολουθούμενο από το θρίλερ Sinners.

27 Ιαν 2026
27 Ιαν 2026

Jack Savoretti | Επιλέγει την Αθήνα για πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας

Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνης έρχεται για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Η Κατερίνα Διδασκάλου σε μία σύγχρονη ανάγνωση του "Γλάρου" του Τσέχωφ

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση, η πρεμιέρα της οποίας είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάρτιο.

26 Ιαν 2026

Art Club | 3 νέες εκθέσεις για τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου στην Αθήνα

Λίγο πριν από το ημερολογιακό του φινάλε, ο Ιανουάριος εμπλουτίζεται με νέα εικαστικά ραντεβού.