Ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται μετά την τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό, στον Λίβανο, μέσα στη φρίκη συμβαίνουν και μικρά θαύματα, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία διάσωσης που εργάζονται νυχθημερόν, ανασύροντας ανθρώπους από τα ερείπια.

Ένα από αυτά τα θαύματα είναι η διάσωση ενός μικρού, τετράχρονου κοριτσιού σύμφωνα με τοπικά μέσα, αφού πέρασε 24 ώρες καταπλακωμένο από τα ερείπια. Όπως δείχνει το βίντεο, ενώ οι διασώστες απομακρύνουν τα απομεινάρια ενός κτιρίου ένα μικροσκοπικό χέρι και ένα κεφαλάκι ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους, αναζητώντας βοήθεια. 

Όταν εξερράγησαν 2.700 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, ολόκληρα τμήματα της πόλης ισοπεδώθηκαν και μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι 135 νεκροί και 5.000 τραυματίες.

Μια ακόμα εντυπωσιακή διάσωση που καταγράφηκε ήταν εκείνη ενός άντρα, που επίσης καταπλακώθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου και εντοπίστηκε ζωντανός. Ο κόσμος ζητωκραύγαζε: «Ο Ισάμ είναι ζωντανός!» καθώς ο τραυματίας διακομιζόταν με φορείο σε νοσοκομείο. 

Ενώ όμως οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται, οι ελπίδες για τη διάσωση των αγνοούμενων λιγοστεύουν καθώς ο χρόνος είναι εχθρός σε τέτοιες τραγωδίες, ιδιαίτερα τόσο μεγάλης κλίμακας.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση του κοριτσιού:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: REUTERS/Aziz Taher/File Photo 

TAGS