Όταν ένας γατούλης βρέθηκε στο δρόμο με ακρωτηριασμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, πιθανότατα από όχημα, σίγουρα θα υπήρξαν κάποιοι που θα σκέφτηκαν την ευθανασία. Αλλά αυτή η επιλογή δεν υφίστατο για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας, την Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη και την εταιρεία bio3Dvet.

Φιλόζωοι και επιστήμονες συσπειρώθηκαν σε μια μαραθώνια διαδικασία αποκατάστασης του ζώου, που ονομάστηκε Περσέας, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ελλάδας. Έτσι, ο γατούλης έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που απέκτησε, στις 25 Οκτωβρίου, τεχνητά μέλη από τιτάνιο. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 4-6 εβδομάδες, όταν θα είναι σε θέση να τα πατήσει και να κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά οι ειδικοί αισιοδοξούν.

Ο γατούλης έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που απέκτησε, στις 25 Οκτωβρίου, τεχνητά μέλη από τιτάνιο.

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα που ανοίχτηκε για το περιστατικό στο Facebook, την επέμβαση «πραγματοποίησε η κ. Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα " bio3Dvet" που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, ο γατούλης ξύπνησε κανονικά και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».

Τα έξοδα ωστόσο, τόσο για την πληρωμή των γιατρών όσο και για τη μετεγχειρητική νοσηλεία είναι πολλά, οπότε έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή προσπάθεια να καλυφθούν. Έτσι, κάποιος θα ενισχύσει όχι μόνο τη διαδικασία ανάρρωσης του Περσέα, αλλά θα δώσει την ελπίδα της αποκατάστασης και σε άλλα ζώα που μπορεί να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση.

Δείτε μια ανάρτηση με τις λεπτομέρειες της επέμβασης και τα στοιχεία λογαριασμού όπου μπορεί κάποιος να κάνει μια δωρεά:

Χαρούμενα νέα για τον Περσέα. Πραγματοποιήθηκε χθες η πολυαναμενόμενη επέμβαση για την εμφύτευση των μόνιμων τεχνητών...

Posted by Γίνε τα πόδια του Περσέα on Monday, October 26, 2020

Δείτε τον Περσέα σε ένα βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Γίνε τα Πόδια του Περσέα / Facebook
 

TAGS