Μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, του δικηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, που ξεσήκωσαν αντιδράσεις στα social media, ο Αύγουστος Κορτώ προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση για τον φόβο, τη βία, τη χλεύη που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ομοφυλόφιλοι και κάθε άνθρωπος με «ιδιαιτερότητες», ήδη από την παιδική ηλικία. Και κυρίως για τη «δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων» και την «ελεεινολογία του κάθε συντηρητικού/ομοφοβικού/πικραμένου».

Διαβάστε το κείμενο του συγγραφέα στο Facebook:

«Περνάς την παιδική ηλικία, την εφηβεία, την πρώτη σου νεότητα με τον φόβο της απόρριψης (ακόμα κι απ' τους ίδιους τους γονείς σου), της περιθωριοποίησης και της βίας.

»Στην πορεία εισπράττεις μίσος, εκφοβισμό, ενίοτε και ξύλο.

»Δίνεις αγώνα για την ελευθερία σου, κάνεις θυσίες που δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι, ερωτεύεσαι, συζείς, κι ωστόσο αν κυκλοφορήσεις στον δρόμο κρατώντας τον άνθρωπό σου απ' το χέρι, κινδυνεύεις απ' την ίδια αθλιότητα: βία, χλεύη, μίσος.

»Ακόμα και μια φωτογραφία σου με το ταίρι σου, αν δημοσιευτεί, μπορεί να επισύρει την κόπρο του Αυγείου - από κατάρες μέχρι απειλές.

«Ακόμα και μια φωτογραφία σου με το ταίρι σου, αν δημοσιευτεί, μπορεί να επισύρει την κόπρο του Αυγείου - από κατάρες μέχρι απειλές»

»Δεν δικαιούσαι να παντρευτείς με πολιτικό γάμο τον σύντροφό σου, ούτε να γίνεις θετός γονιός μαζί του. Η πολιτεία δεν το προβλέπει, και η κοινή γνώμη φρίττει στην ιδέα του "τι θα πάθουν τα παιδιά". (Διότι, όπως έχουμε διαπιστώσει, τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων δεν παθαίνουν ποτέ και τίποτα - όλη η ζημιά από γκέι γονείς έχει γίνει).

»Συνεχίζεις να δίνεις τον αγώνα σου, μαζί με τα άλλα μέλη της κοινότητας, κι η κάθε γιορτή, εκδήλωση γίνεται αντικείμενο ελεεινολογίας του κάθε συντηρητικού/ομοφοβικού/πικραμένου.

«Συνεχίζεις να δίνεις τον αγώνα σου, μαζί με τα άλλα μέλη της κοινότητας, κι η κάθε γιορτή, εκδήλωση γίνεται αντικείμενο ελεεινολογίας του κάθε συντηρητικού/ομοφοβικού/πικραμένου»

»ΩΣΤΟΣΟ... ξέρεις τι είσαι; Είσαι η "δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων". Απίθανο, πραγματικά: με τόση ασχήμια, αγριότητα, ανισονομία στο κεφάλι μας, ΕΜΕΙΣ κινούμε τα νήματα, λύνουμε και δένουμε - είμαστε χούντα.

»(Ντρέπομαι - κι ας μη μου αναλογεί ντροπή - για λογαριασμό σου, ανθρωπάκι)».

Δείτε την ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ:

Περνάς την παιδική ηλικία, την εφηβεία, την πρώτη σου νεότητα με τον φόβο της απόρριψης (ακόμα κι απ' τους ίδιους τους...

Posted by Auguste Corteau on Thursday, February 25, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Auguste Corteau / Facebook

TAGS