Ένα νέο έργο εσωτερικού χώρου πόσταρε στο λογαριασμό του στο Instagram ο μυστηριώδης Banksy προσθέτοντας λίγο κέφι στις δυσάρεστες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Αντί για mural στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου, ζωγράφισε στους τοίχους του μπάνιου (του;) μια σκηνή με πρωταγωνιστές τους γνωστούς του αρουραίους, οι οποίοι, όπως φαίνεται, τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω! Ουρούν έξω από τη λεκάνη, παίζουν με το χαρτί υγείας και κρέμονται από τα φωτιστικά.

Το νέο του έργο έχει πρωταγωνιστές τους γνωστούς του αρουραίους, οι οποίοι, όπως φαίνεται, τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω!

Με τίτλο «Η γυναίκα μου μισεί να δουλεύω από το σπίτι» (My wife hates it when I work from home), το έργο απεικονίζει το μπάνιο κυριευμένο από άτακτους αρουραίους ενώ από τον καθρέφτη βλέπουμε εναν ακόμα αρουραίο στον τοίχο που δεν είναι άμεσα ορατός. Αυτό το τρωκτικό εμφανίζεται σαν φυλακισμένος που μετρά τις ημέρες για να βγει έξω. Μάλλον αυτό το σαστισμένο τρωκτικό είμαστε όλοι εμείς που μετράμε τις ημέρες της απομόνωσης στη καραντίνα.

Το θέμα του αρουραίου (στα αγγλικά: rat, ένας αναγραμματισμός της λέξης «art», που σημαίνει τέχνη) εμφανίζεται συχνά στο έργο του Banksy αν και εν προκειμένω ο μυστηριώδης street artist ίσως θέλει να εστιάσει στην αίσθηση του εγκλωβισμένου ποντικού στην φάκα, την οποία έχουν πολλοί άνθρωποι που μένουν κατ’ οίκον περιορισμένοι.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS