ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρία Κάλλας: Η σπάνια αναφορά της στον "μη - σύζυγό" της, Αριστοτέλη Ωνάση σε συνέντευξή της το 1974

Όσα είχε αποκαλύψει η Μαρία Κάλλας για τον Αριστοτέλη Ωνάση στη συνέντευξή της στην Barbara Walters, πριν από 51 χρόνια.

Έζησαν έναν κινηματογραφικό έρωτα που έγραψε ιστορία και αποτέλεσαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια του 20ού αιώνα. Ο έρωτας της Μαρία Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση ήταν γεμάτος πάθος, δύναμη και αντιθέσεις, που συνδέθηκε για πάντα με τη λάμψη της Τέχνης και την ισχύ του χρήματος. Ωστόσο, ο έρωτας αυτός άφησε και πολλές ανοιχτές πληγές, με την ίδια τη Μαρία Κάλλας να αποκαλύπτει σε συνέντευξή της το 1974 στην Barbara Walters πως πίστευε ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν "ο πρίγκιπας του παραμυθιού”, αλλά τελικά απογοητεύτηκε.

Διαβάστε Επίσης

Η Μαρία Κάλλας γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1957 σε μια δεξίωση γεμάτη λάμψη. Ήταν και οι δύο ήδη καταξιωμένοι στον χώρο τους, εκείνη ως η απόλυτη πριμαντόνα της όπερας κι εκείνος ως ο απόλυτος κυρίαρχος της ναυτιλίας. Αν και οι δύο ήταν παντρεμένοι, η έλξη ήταν άμεση και ακαταμάχητη. Ο Ωνάσης γοητεύτηκε από την επιβλητική παρουσία και την αυθεντικότητα της Κάλλας, ενώ εκείνη εντυπωσιάστηκε από τον δυναμισμό και τη γενναιοδωρία του.

Το καλοκαίρι του 1959, η Μαρία Κάλλας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης ταξίδεψαν μαζί στην περίφημη θαλαμηγό του, "Χριστίνα”. Αυτό το ταξίδι, στο οποίο συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ήταν το σημείο καμπής για τη σχέση τους. Μέσα στην πολυτέλεια και την απομόνωση του Αιγαίου, ο έρωτάς τους άνθισε. Εκεί η Κάλλας ελεύθερη από τους περιορισμούς της καριέρας και του γάμου της με τον Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι.

Η Κάλλας θυσίασε πολλά για να είναι δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά εκέινος πήρε την απόφασή του να παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι το 1968 και αυτό ήταν η μεγαλύτερη πληγή για εκείνη.

Πριν από 51 χρόνια μάλιστα, το 1974, σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξή της στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο Barbara Walters, η Μαρία Κάλλας αποκάλυψε πτυχές της προσωπικής της ζωής που ποτέ δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

Σε αυτό το σπάνιο ντοκουμέντο, η Κάλλας μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον μεγάλο της έρωτα με τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Η ίδια θυμάται πώς είχε πλάσει στο μυαλό της την εικόνα του Ωνάση ως τον "πρίγκιπα του παραμυθιού”, αλλά η πραγματικότητα δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες της.

Διαβάστε Επίσης