ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

57 χρόνια πριν: Η Ειρήνη Παππά ποζάρει με vintage φόρεμα πλάι στον Kirk Douglas

Σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "The Brotherhood", όπου πρωταγωνιστούσαν

Ειρήνη Παππά NDP

Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στον καλλιτεχνικό χώρο και η γυναίκα που δίδαξε τόσο με το ταλέντο, όσο και με το ήθος της, τις επόμενες καλλιτεχνικές γενιές. Η Ειρήνη Παππά ταξίδεψε με το ταλέντο της στο εξωτερικό και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για τους περισσότερους από τους θεατρικούς και κινηματογραφικούς της ρόλους.

Πριν από 57 χρόνια η αξέχαστη Ειρήνη Παππά βρέθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας και συμμετείχε στην ταινία "The Brotherhood” πλάι στον Kirk Douglas. Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται στον κόσμο του εγκλήματος και της μαφίας και προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό από την παρουσία των δύο μεγάλων ηθοποιών. Ο Τύπος, μάλιστα, ήθελε τον Χολιγουντιανό αστέρα να είναι ερωτευμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό.

Η ταινία ήταν μια παραγωγή της εταιρείας Paramount η οποία την συγκεκριμένη περίοδο αγοράζει και τα δικαιώματα του μπεστ σέλερ "Ο Νονός” του Μάριο Πούτζο, με στόχο την μεταφορά του στο σινεμά. Και παρόλο που η ταινία "The Brotherhood” ("Σάντα Μάμα”) δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των παραγωγών της, υπήρξε ο προπομπός για τον "Νονό”.

Στη φωτογραφία από τα γυρίσματα που δημοσιεύθηκε στο "elena's diary” η Ειρήνη Παππά ποζάρει με ένα vintage φόρεμα με ιδιαίτερο μοτίβο, πλάι στον γόη Kirk Douglas.

"Η Ειρήνη Παππά και ο Kirk Douglas στην Ιταλία το 1968 σε διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας "The Brotherhood” του Martin Ritt, με θέμα τη Μαφία.

Η Ειρήνη Παππά υποδύονταν τη σύζυγο του μεγάλου αστέρα του Χόλιγουντ. Εκείνη την εποχή ο καταξιωμένος κινηματογραφικός κριτικός Roger Ebert είχε γράψει για την Ελληνίδα ηθοποιό : "υπάρχουν πολλά όμορφα κορίτσια στον κινηματογράφο, αλλά λίγες γυναίκες. Η Ειρήνη Παππά είναι μια γυναίκα, είναι μια κυρία, είναι μια σπουδαία ηθοποιός. Δεν έχουμε πολλές σαν και εκείνη”...”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

Διαβάστε Επίσης