ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαχαιρώθηκε δέκα φορές. Όχι απλώς επέζησε, αλλά αποφάσισε να σώσει τον πλανήτη

Ο Uri Golman και η σύντροφός του, Helle, γύριζαν τον κόσμο φωτογραφίζοντας την άγρια φύση, μέχρι που ένα τραγικό περιστατικό άλλαξε τη ζωή τους με απροσδόκητο τρόπο.

Μαχαιρώθηκε δέκα φορές. Όχι απλώς επέζησε, αλλά αποφάσισε να σώσει τον πλανήτη

Οι Uri και Helle Løvevild Golman ζούσαν αξιοζήλευτα, μέχρι που ένα τραγικό περιστατικό παραλίγο να κόψει στη μέση το νήμα της κοινής τους ζωή. Αυτοί οι Δανοί φωτογράφοι άγριας φύσης ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο, από την Αρκτική μέχρι την Αφρική, καταγράφοντας με το φακό τους την ασύλληπτη ομορφιά του.

Από μικρά παιδιά και οι δύο λάτρευαν το φυσικό κόσμο, εμπνευσμένοι από προσωπικότητες όπως ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και ο Ζακ Κουστό. Όταν γνωρίστηκαν σε μια αποστολή, ερωτεύτηκαν, αλλά πέρα από σύντροφοι έγιναν και συνέταιροι, καθώς άρχισαν συνεργασία με το National Geographic.

Το 2017 είχαν ταξιδέψει για τρίτη φορά στην Γκαμπόν, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, όταν σε μια τοπική αγορά ένας εξτρεμιστής επιτέθηκε αναπάντεχα στον Uri, μαχαιρώνοντάς τον δέκα φορές, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς στην καρδιά, το συκώτι και κόβοντας μια βασική αρτηρία. Ο φωτογράφος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και, εννέα μέρες μετά, διακομίστηκε στη Δανία, σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όταν τελικά ξύπνησε, δεν μπορούσε να μιλήσει, να καταπιεί, να περπατήσει και οι γιατροί δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την κατάστασή του. Ωστόσο, δυόμιση χρόνια αργότερα, ο Uri έχει επιστρέψει στο σπίτι με την αγαπημένη του. Έχει ανακτήσει την ομιλία του, την ικανότητα κατάποσης, τις κινήσεις των χεριών του και μαθαίνει ξανά, σιγά σιγά, να περπατάει. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν σταμάτησε ποτέ να είναι ενεργός.

Στη διάρκεια της μακράς διαδικασίας αποκατάστασης του Uri το ζευγάρι, με τη βοήθεια ενός κοντινού φίλου, δημιούργησε ένα λεύκωμα, με τον τίτλο «Wild» και τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές από 25 αποστολές σε επτά ηπείρους. Με σύνθημα «αυτό που αγαπάς θα το προστατεύσεις» το ζευγάρι αφιερώνει το έργο του σε όλα τα ζώα που έχει συναντήσει ανά τα ταξίδια του.

Ωστόσο, η αγάπη των Δανών φωτογράφων για τη φύση εκφράζεται και έμπρακτα, καθώς το ζευγάρι αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του ίδρυμα, Wild Nature Foundation, με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Αν και δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν, έχουν αφιερώσει την εμπειρία και τις γνώσεις τους σε μια άλλη, μεγάλη αποστολή.

Δείτε φωτογραφίες των Uri και Helle Løvevild Golman:

Exploring the Bulu River in Kalimantan (Indonesian Borneo) in our Ally canoe which gave us amazing adventures in the jungle.

Posted by WILD on Friday, July 3, 2015

ON ASSIGNMENT FOR NATIONAL GEOGRAPHIC NORDIC Helle and I are proud to tell you that we are leaving for the worlds...

Posted by WILD on Tuesday, July 28, 2015


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.