ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χρυσή Άρκτος στον Ιρανό σκηνοθέτη που του είχε απαγορευθεί να γυρίσει την ταινία

Η ταινία πραγματεύεται τη θανατική ποινή, ένα θέμα ταμπού στο Ιράν, από την πλευρά των εκτελεστών και των οικογενειών των θυμάτων.

Χρυσή Άρκτος στον Ιρανό σκηνοθέτη που του είχε απαγορευθεί να γυρίσει την ταινία

Η ταινία «There is No Evil» του Ιρανού σκηνοθέτη Μοχάμεντ Ρασούλοφ, στον οποίο έχει απαγορευτεί να φύγει από τη χώρα, κέρδισε σήμερα την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Θα ήθελα ο Μοχάμεντ να βρίσκεται εδώ ο ίδιος, όμως δυστυχώς του έχει απαγορευτεί να φύγει από τη χώρα. Ευχαριστώ την απίστευτη ομάδα που έθεσε τη ζωή της σε κίνδυνο για να βρεθεί σε αυτήν την ταινία» δήλωσε ο παραγωγός Φάρζαντ Πακ, την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο, εκ μέρους του απόντος.

«Είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη και ευτυχισμένη, αυτό το βραβείο είναι για έναν κινηματογραφιστή που δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ. Μπορώ να το πω εξ ονόματος όλης της ομάδας ότι είναι για εκείνον» είπε η ηθοποιός Μπαράν Ρασούλοφ.

Η ταινία πραγματεύεται τη θανατική ποινή, ένα θέμα ταμπού στο Ιράν, από την πλευρά των εκτελεστών και των οικογενειών των θυμάτων. Στον Ρασούλοφ είχε απαγορευτεί να γυρίσει την ταινία και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει διάφορα τεχνάσματα για να τα καταφέρει.

Τιμηθείς το 2017 στις Κάννες για το A Man of Integrity, ο Μοχάμεντ Ρασούλοφ καταδικάστηκε δύο χρόνια αργότερα σε διετή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η Μπερλινάλε βράβευσε επίσης το «Never rarely sometimes always» της Ελάιζα Χίτμαν, μια ταινία που καταγράφει τη δύσκολη διαδρομή μιας ανήλικης για να υποβληθεί σε άμβλωση στις ΗΠΑ. Της απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής (Αργυρή Άρκτος).

Ο Νοτιοκορεάτης Χανγκ-Σανγκ-σου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το «The woman who ran».

Από την πλευρά των ηθοποιών, ο Ιταλός Έλιο Τζερμάνο και η Γερμανίδα Πόλα Μπεερ βραβεύτηκαν για τους ρόλους τους στις ταινίες «Hidden away» και «Undine» αντίστοιχα.

Δείτε το τρέιρελ της ταινίας There is No Evil:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.