ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

29 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη: Η άγνωστη σχέση με τον Μπάρκουλη και το νυφικό στο "Τζένη Τζένη"

Η μελαχρινή καλλονή με τα εντυπωσιακά μάτια άφησε την τελευταία της πνοή σαν σήμερα, το 1992.

29 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη: Η άγνωστη σχέση με τον Μπάρκουλη και το νυφικό στο «Τζένη Τζένη»

Ήταν 27 Ιουλίου του 1992 όταν η Τζένη Καρέζη, Ευγενία Καρπούζη όπως ήταν το κανονικό της όνομα, άφηνε την τελευταία της πνοή, χτυπημένη από τον καρκίνο της μήτρας. Στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή, ο σύζυγός της Κώστας Καζάκος, ο μοναχογιός τους, Κωνσταντίνος αλλά και αμέτρητοι θαυμαστές, οι οποίοι μέσα από τις ταινίες της τη λάτρεψαν και την έβαζαν κάθε βράδυ στις προσευχές τους. Ανάμεσα σε εκείνους που θρηνούν, και η στενή της φίλη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία βάζει μία και καλή τέλος στις φήμες που συνόδευαν τις δύο σταρ για πολλά χρόνια, και έκαναν λόγο για μεγάλη κόντρα ανάμεσά τους.

Ανάμεσα σε εκείνους που θρηνούν, και η στενή της φίλη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία βάζει μία και καλή τέλος στις φήμες που συνόδευαν τις δύο σταρ για πολλά χρόνια, και έκαναν λόγο για μεγάλη κόντρα ανάμεσά τους.

Η αλήθεια είναι ότι η Τζένη και η Αλίκη είχαν εξαιρετικές σχέσεις ενώ ιστορικές έχουν μείνει οι συγκεντρώσεις στο σπίτι της Καρέζη με την Αλίκη και διάφορους άλλους, διάσημους και ταλαντούχους. Η λατρεία του ελληνικού κοινού για την μελαχρινή καλλονή με τα καταπράσινα μάτια ήταν τέτοια, που σε πρόσφατη ψηφοφορία σχετικά με την πιο αγαπημένη ελληνική ταινία του ελληνικού κοινού, το αγαπημένο "Τζένη Τζένη" κατέκτησε την πρώτη θέση.

Mία ανάλαφρη καλοκαιρινή κωμωδία, με φόντο τις ειδυλλιακές Σπέτσες και ένα θέμα που αγγίζει την ελληνική πραγματικότητα όσο κανένα άλλο: Ο προεκλογικός αγώνας δύο αντιπάλων και ένας έρωτας που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο! "Ο Γκόρτζος" και το σύνθημα "Η μαγκούρα στη Βουλή" είναι κλασικές ατάκες οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά και ακούγονται μέχρι σήμερα.

"Ο Γκόρτζος" και το σύνθημα "Η μαγκούρα στη Βουλή" είναι κλασικές ατάκες οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά και ακούγονται μέχρι σήμερα.

Η ταινία εκτός από τεράστια εισπρακτική επιτυχία, είναι ιδιαίτερη μιας και κρύβει, ή μάλλον έκρυβε πολλά μυστικά. Ένα από αυτά, είναι το νυφικό της Τζένης Καρέζη, στην υπέροχη σκηνή του "λευκού" γάμου με τον Ανδρέα Μπάρκουλη ή υποψήφιο βουλευτή Μαντά. Το φόρεμα λοιπόν, ήταν από την προσωπική συλλογή της ηθοποιού και μάλιστα ήταν αυτό με το οποίο είχε παντρευτεί τον Ζάχο Χατζηφωτίου λίγα χρόνια πριν!

Όσον αφορά στη σχέση των δύο λαμπερών πρωταγωνιστών, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος εκείνη την εποχή, η αλήθεια είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Πολλά χρόνια μετά, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, είχε αποκαλύψει ότι εκείνη την περίοδο είχε ερωτευτεί την Καρέζη, με την οποία μάλιστα είχαν και έναν σύντομο δεσμό. "Στην ταινία ερωτεύθηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη. Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.