ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Χωρίς τη λογοτεχνία η ζωή θα ήταν κόλαση». Ένα νέο περιοδικό για βιβλιόφιλους

Θέλει να κεντρίσει εκ νέου το ενδιαφέρον μας στο διάβασμα.

«Χωρίς τη λογοτεχνία η ζωή θα ήταν κόλαση». Ένα νέο περιοδικό για βιβλιόφιλους

«Η ανάγνωση και η ζωή δεν εξελίσσονται ξεχωριστά – συμβιώνουν. Και για το σοβαρότερο έργο της φαντασιακής ανακάλυψης και της αυτογνωσίας υπάρχει και παραμένει ένα και μόνο τέλειο σύμβολο: το έντυπο βιβλίο».
Τζούλιαν Μπαρνς

Ένα νέο, έντυπο περιοδικό που αντλεί έμπνευση από τον κόσμο του βιβλίου ετοίμασαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το βρει και να το διαβάσει στα βιβλιοπωλεία, καθώς επίσης και σε αρκετούς χώρους πολιτισμού.

Δύο φορές τον χρόνο –το φθινόπωρο και την άνοιξη– το περιοδικό ΑΙΧΜΕΣ θα επιχειρεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας με πλούσιο και πρωτότυπο υλικό και κεντρικό άξονα το αντικείμενο του πόθου κάθε βιβλιόφιλου: το βιβλίο.

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις ΜETAIXMIO «Το εξαμηνιαίο περιοδικό γεννήθηκε από την ανάγκη μας να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη για το διάβασμα, να σας ενημερώσουμε και να σας μεταφέρουμε έργα, λόγια και ιδέες που μας προβληματίζουν, μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν, με αφορμή τις πρόσφατες εκδόσεις μας που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό. Στο επίκεντρο του περιοδικού βρίσκονται οι άνθρωποι του εκδοτικού χώρου: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, γραφίστες και φυσικά εσείς οι αναγνώστες· όλοι μαζί διαμορφώνουμε την εικόνα του βιβλίου σήμερα. Τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του περιοδικού έχει η γραφίστρια Ελένη Κυριακίδου.

Στο πρώτο τεύχος, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε συνεντεύξεις, όπως αυτή της πολυαγαπημένης Άλκης Ζέη, η οποία αφηγείται την περιπέτεια της συγγραφής του νέου της βιβλίου Ένα παιδί από το πουθενά· πρωτότυπα κείμενα ελλήνων συγγραφέων, που μας βάζουν στο εργαστήριό τους αποκαλύπτοντας γιατί γράφουν· κείμενα για φλέγοντα θέματα όπως τα ζητήματα φύλου, αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή νέα, ενδιαφέροντα βιβλία· προδημοσιεύσεις αποσπασμάτων από τις νέες μας εκδόσεις και πολλά άλλα που σας τα φυλάμε για έκπληξη.

Ξεφυλλίστε το πρώτο τεύχος ΕΔΩ. Γράφουν: Γρηγόρης Αζαριάδης, Μανώλης Ανδριωτάκης, Αντώνης Γκόλτσος, Λουκία Δέρβη, Θανάσης Διαμαντόπουλος, Δέσποινα Δρακάκη, Άλκη Ζέη, Στέλλα Κάσδαγλη, Κέλλη Κρητικού, Πέρσα Κουμούτση, Ηλίας Μαγκλίνης, Νίκος Α. Μάντης, MamaTsita, Θανάσης Μήνας, Ελένη Μπούρα, Μαρία Ξυλούρη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Χρύσα Σπυροπούλου, Γιάννης Στάμος, Δημήτρης Στεφανάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Στέφανος Τσιτσόπουλος.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025