ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

X- Factor: Η Μαρίζα Ρίζου δάκρυσε με μια ερμηνεία (και γιατί δεν είχε τελικά καμία σημασία)

Τι επιδιώκει τελικά να μας πει το X-Factor;

X- Factor: Η Μαρίζα Ρίζου δάκρυσε με μια ερμηνεία (και γιατί δεν είχε τελικά καμία σημασία)

Να το πούμε εξαρχής προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το X- Factor μας αρέσει πολύ. Προσωπικά, δεν μπορώ εύκολα να παρακολουθήσω άλλα talent shows, κυρίως γιατί βλέπω στημένους και αγχωμένους κριτές που θέλουν να πρωταγωνιστούν εκείνοι, και όχι οι διαγωνιζόμεοι (υπερπαραγωγές στο ντύσιμό τους, μπλαζέ ύφος κλπ).

Εδώ, δεν συμβαίνει αυτό. Οι κριτές υπήρξαν κατά κύριο λόγο πολύ ευγενικοί με τα παιδιά και σεβάστηκαν ειλικρινά την προσπάθεια που κατέβαλαν για να μπουν στο παιχνίδι. Ακόμα και όταν δεν ήταν ευχάριστα τα νέα, κατά κύριο λόγο, υπήρχε ευγένεια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική τηλεόραση που βρίθει ναρκισσισμού και διαρκώς μεταδίδει μεγατόνους λάθος προτύπων.

Η Μαρίζα Ρίζου είναι ένα υπέροχο γυναικείο πρότυπο. Μιας γυναίκα άνετη, ελεύθερη, ευγενική, με χιούμορ, λέγειν, ταλέντο και γενναιοδωρία. Ποτέ, ούτε μία φορά δεν κοίταξε περίεργα μια άλλη γυναίκα, όπως και αν εμφανίστηκε στη σκηνή των δοκιμαστικών. Αντιθέτως, ήταν καλοπροαίρετη προς όλες και όλους. Ενώ, μιλώντας για τη μουσική, την έχουμε δει πώς συντονίζεται με τους καλλιτέχνες και να συγκινείται.

Όπως χτες, με την απίστευτη ερμηνεία της Ελπίδας Ασλανίδου. Να σταθούμε δε λίγο εδώ, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το σχόλιο της κυρίας Ρίζου. Αναγνωρίζοντας την πολύ σοβαρή προσπάθεια της νεαρής τραγουδίστριας που δε στηρίχθηκε στο να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της, δηλαδή τα ρούχα και το μέικ απ, είπε: «Βλέπω ένα πλάσμα απίστευτο. Είναι μεγάλο όπλο αυτή η φωνή, αυτή η ψυχή και αυτή η γλύκα. Αυτό είναι γυναίκα». Και θα συμφωνήσουμε: πραγματικά αυτό είναι γυναίκα, αυτό είναι πηγαία, θηλυκή ενέργεια.

Κι ενώ κανείς δεν πίστευε χτες ότι η συμμετοχή της Ελπίδας στο παιχνίδι θα μπορούσε να απειληθεί, συνέβη. Η Ελπίδα εκτοπίστηκε, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες ερμηνείες. Πολύ πιο «εντυπωσιακές», στοχευμένες δε ως τέτοιες. Η μία εξ αυτών προκλητική ως προς τις δηλώσεις: Η Αριστέα Αλεξανδράκη δήλωσε σε κοινό και κριτικούς πως «γεννήθηκε για να είναι εδώ» και πως είναι το «απόλυτο» και βέβαια επιφύλασσε πάλι ένα κοστούμι που ήξερε πως θα ιντριγκάρει και θα κλέψει τις εντυπώσεις. Και επιβραβεύτηκε. Μάλιστα φαίνεται κριτές και παρουσιαστές να συγχέουν την αυτοπεποίθηση, με το «πλασάρισμα».

Ασφαλώς δεν είμαστε ειδικοί να αξιολογήσουμε σωστά και με επάρκεια τις ερμηνείες που ακολούθησαν, ενδέχεται πράγματι να ήταν πολύ πιο αξιόλογες. Ωστόσο, τα φιδέ κολάν, τα tattoos και η εμφάνιση και γενικώς το coolness (όπως ορίζεται από το λάιφσταϊλ και τα σόσιαλ) φαίνεται να πιάνουν τόπο. Η Ελπίδα μάλιστα έχασε δε και από τον Borek που δεν είναι καν τραγουδιστής.

Τελικά αυτό είναι το Χ-Factor που θέλουμε το 2022;

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025