ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βιβλιοπωλείο στον Καναδά φιλοξενεί αδέσποτα γατάκια που δίνονται για υιοθεσία

«Βιβλία. Γάτες. Η ζωή είναι ωραία» είχε πει ο T.S.Eliot και αυτό το μέρος το δοξάζει περίτρανα.

Βιβλιοπωλείο στον Καναδά φιλοξενεί αδέσποτα γατάκια που δίνονται για υιοθεσία

Ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή από τα βιβλία και τα κατοικίδιά μας σαν παρέα. Η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος αγκαλιά με το σκύλο ή τη γάτα μας. Αυτό στηρίζει το βιβλιοπωλείο στον Καναδά, στη Νέα Σκωτία, το Otis & Clementine’s Books and Coffee, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο βιβλιοπωλείο αλλά ένα γατο-βιβλιοπωλείο.

Η φιλόζωη και λάτρης των βιβλίων ιδιοκτήτρια Ellen Helmke σκέφτηκε κάτι για να βοηθήσει κάποιες γάτες που δεν έχουν σπίτι και φροντίδα. Έτσι ο χώρος μέσα στο βιβλιοπωλείο της είναι γεμάτος γατούλες, οι οποίες ψάχνουν υιοθεσία.

Μέχρι σήμερα, έχουν υιοθετηθεί μέχρι και 30 γάτες μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Πολλοί πελάτες συρρέουν στο κατάστημα μόνο για να δουν τις γάτες, οπότε η κίνηση αυτή αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά, επίσης.

Η Helmke ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα υιοθεσιών πριν από έναν χρόνο και αναφέρει ότι οι πελάτες χαίρονται και περνούν ευχάριστα με τα γατάκια, τα οποία αγκαλιάζουν και παίζουν μαζί τους. Και είναι ιδιαίτερα περήφανη για τις υιοθεσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δείτε ένα πανέμορφο βίντεο από το βιβλιοπωλείο που λειτουργεί σαν ζεν μάντρα:

Τα γατάκια αυτά δίνονται στο βιβλιοπωλείο από μια ομάδα διάσωσης, τη South Paw Conservation Nova Scotia, με την οποία συνεργάζεται η Helmke.

Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Τα ζωάκια δεν δίνονται έτσι απλά. Δίνονται από την ομάδα διάσωσης και το καταφύγιο από το οποίο προέρχονται, το οποίο σημαίνει ότι η ομάδα διαχειρίζεται όλη τη διαδικασία, κάτι που είναι απολύτως σωστό και νόμιμο.

Βιβλιοπωλείο στον Καναδά φιλοξενεί αδέσποτα γατάκια που δίνονται για υιοθεσία

*Με πληροφορίες από το petpet.gr

Φωτό: Otis & Clementine’s Books and Coffee

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.