ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρία διεθνή βραβεία για τον φωτισμό της Ακρόπολης στα «Όσκαρ» της κατηγορίας

Διακρίθηκε ανάμεσα σε 400 συμμετοχές από 40 χώρες.

Τρία διεθνή βραβεία για τον φωτισμό της Ακρόπολης στα «Όσκαρ» της κατηγορίας

Ο φωτισμός της Ακρόπολης, σε επιμέλεια Ελευθερίας Ντεκώ και με τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, διακρίθηκε διεθνώς με τρία σημαντικά βραβεία, τα επονομαζόμενα και «Όσκαρ» του φωτισμού. Ανάμεσα σε 400 συμμετοχές που υποβλήθηκαν από 40 χώρες στα Darc Awards 2020, ο φωτισμός του εμβληματικού ελληνικού μνημείου απέσπασε τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο φωτισμού στην κατηγορία Υποδομών

1ο Βραβείο για τον φωτισμό της εκδήλωσης απόδοσης του φωτισμού

Μεγάλο Βραβείο «Ultimate Darc Award», ως «best of the best» lighting design 2020

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Το έργο του φωτισμού της Ακρόπολης, που αναδεικνύει με νέο, λαμπρό φως τα μνημεία του Ιερού Βράχου, αποτελεί έργο επιστημόνων, τεχνικών και της Ελευθερίας Ντεκώ και των συνεργατών της. Πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και έτυχε όλων των εγκρίσεων που απαιτεί ο Αρχαιολογικός Νόμος.

«Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού».

»Είναι ένα από τα έργα που υλοποιούνται στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών προς το κοινό, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτό το έργο γνωρίζει τώρα τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού. Προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Προβάλλει την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια στην Ελευθερία Ντεκώ και στους συνεργάτες της για τη σημαντική τους επιτυχία που τιμά τη χώρα μας».

Δείτε τον φωτισμό:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.