ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To μοναδικό drive in cinema της Αθήνας, βλέπει την πόλη από ψηλά

Ο En Lefko εγκαινιάζει την καλοκαιρινή σεζόν αναβιώνοντας μια ρετρό σινεφίλ παράδοση.

To μοναδικό drive in cinema της Αθήνας, βλέπει την πόλη από ψηλά

Είτε είσαι σινεφίλ είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς ότι το καλοκαίρι θέλει σινεμά. Θερινό σινεμά, μυρωδιά ποπ κόρν και κλασικές ταινίες κάτω από τα αστέρια. Η Αθήνα είναι γεμάτη θερινά σινεμά και εμείς είμαστε έτοιμοι να τα επισκεφθούμε για μια ακόμα χρονιά- αλλά ο ραδιοφωνικός σταθμός Εν Λευκώ έχει μια πιο πρωτότυπη ιδέα για να εγκαινιάσουμε και επίσημα τη "θερινή" περίοδο: το drive in cinema.

Το πρώτο drive-in cinema άνοιξε το 1933 στο Νιού Τζέρσεϊ και προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον των απανταχού σινεφίλ που τραβούσαν χειρόφρενο μπροστά στην υπερυψωμένη οθόνη και έκαναν το χρόνο να σταματά ώσπου να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Εν Λευκώ αποφάσισε να αναβιώσει την παράδοση και φέτος την επαναλαμβάνει, διοργανώνοντας την πρώτη προβολή στον πιο μαγευτικό λόφο της Αττικής, το λόφο του Λυκαβηττού.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 21.00 το σινεφίλ κοινό θα ανηφορίσει στο Λυκαβηττό για να παρακολουθήσει με τον παλιό, αμερικάνικο τρόπο μια all time classic ταινία, το High Fidelity. Η ταiνία αφηγείται την ιστορία του Ρουθ Γκόρντον, ιδιοκτήτη ενός παλιομοδίτικου δισκάδικου,που μη θέλοντας να αποδεχτεί το γεγονός ότι η φιλη του τον άφησε για κάποιον άλλον, αποπειράται να βρει κάποιες παλιές ερωμένες του, που επίσης τον εγκατέλειψαν, για να κάνει μια αποτίμηση της ερωτικής του ζωής- όλα αυτά εκτυλίσσονται ανάμεσα σε αμέτρητους δίσκους, αξέχαστες ατάκες και μουσική.

Πώς θα ζήσεις κι εσύ την απόλυτη ρετρό εμπειρία:

Η είσοδος στο drive-in του En Lefko 87.7 θα πραγματοποιηθεί με προσκλήσεις. Αν θέλεις να είσαι ανάμεσα στους τυχερούς που θα μπουν στην κλήρωση για μια θέση με το αυτοκίνητό τους στο μοναδικό drive in cinema της Ελλάδας την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 21.00, στείλε μήνυμα στο 54100 με τη λέξη drive, κενό, το ονοματεπώνυμό σου και την απάντηση στην ερώτηση «σε ποιο λόφο της Αθήνας πραγματοποιείται το φετινό drive in του En Lefko».

Η χρέωση για την συμμετοχή είναι 1,24€, πλέον τέλος συνδρομητών κινητής 12, 15, 18, ή 20%, βάσει λογαριασμού. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Read Next

17 Ιαν 2026

Η πτήση-φάντασμα που "πάγωσε" την Αθήνα: Το μοιραίο λάθος που σκότωσε 121 ανθρώπους

Ένα λάθος μετέτρεψε μια συνηθισμένη πτήση σε μία από τις πιο φρικτές αεροπορικές τραγωδίες.

16 Ιαν 2026

#theaftertaste | Ένα θεατρικό "Κρυφτό" κι ένα ταξίδι από τη Νάπολη έως τα νότια προάστια της Αθήνας

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Περισσότερα από

Stories

16 Ιαν 2026

Movie Review | Είδαμε το RIP, τη νέα ταινία του Ben Affleck με τον Matt Damon

Ο George Satsidis γράφει για το crime thriller που φέρνει τους δύο Χολιγουντιανούς σταρ από το Netflix στο σπίτι μας.

16 Ιαν 2026

Μαίρη Αρώνη: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον 22χρονο Τάσο Χαλκιά πριν από 51 χρόνια

Η Μαίρη Αρώνη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ με τον Τάσο Χαλκιά.

16 Ιαν 2026

Athens Photo World | Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επιστρέφει

Για ακόμα μία χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των δημιουργών του, που καταγράφουν την Ιστορία τη στιγμή που αυτή γράφεται.

15 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Ένα απαγορευμένο πάθος γεννιέται στο νέο επεισόδιο της σειράς

Τι θα συμβεί στο τέταρτο επεισόδιο της Μεγάλης Χίμαιρας.

15 Ιαν 2026

Eat Chic | 4 ενδιαφέροντα γαστρονομικά ραντεβού αυτόν τον Ιανουάριο στην πόλη

Η εστιατορική σκηνή της πρωτεύουσας υποδέχεται το καινούριο έτος με ραντεβού που συνδυάζουν εκλεκτή γεύση και εξαιρετικό κρασί.

15 Ιαν 2026

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

14 Ιαν 2026

Άμνετ | Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμενη ταινία;

Η βραβευμένη με Όσκαρ Chloé Zhao σκηνοθετεί την Jessie Buckley και τον Paul Mescal στην ιστορία που ενέπνευσε τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

14 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο "1984" του George Orwell

Στην παράσταση, o ηθοποιός-performer υποδύεται όλους τους ρόλους της ιστορίας, έχοντας μαζί του επί σκηνής μόλισ τέσσερις μουσικούς.