ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μαγικό χωριό που θυμίζει νησί βρίσκεται δύο ώρες απ΄την Αθήνα

Δίπλα στον παραδοσιακό νερόμυλο οι ντόπιοι σε κερνάνε σπιτικό γλυκό κεράσι.

Το μαγικό χωριό που θυμίζει νησί βρίσκεται δύο ώρες απ΄την Αθήνα

Το χωριό Πλάτανος είναι χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα, στην άκρη μιας καταπράσινης ρεματιάς. Γύρω του ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον. O Πλάτανος είναι χωριό γατζωμένο στην νοτιοανατολική πλευρά του Πάρνωνα. Kηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, με τον παλίο του νερόμυλο, την πέτρινη βρύση, την επιβλητική εκκλησία, τα στενοσόκακα και τα άφθονα νερά του, προσφέρει στον επισκέπτη ηρεμία και γαλήνη.

Tο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής, τα νερά και η μορφολογία του εδάφους επιτρέπουν τη συνύπαρξη βλάστησης που σπάνια συναντάται στην Eλλάδα. Eδώ υπάρχουν η ελιά και η δρυς, το αμπέλι και το πεύκο, η καστανιά, ο έλατος και βότανα κάθε είδους, για τα οποία οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να περιγράψουν όλες τους τις ιδιότητες. Πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής.

Το μαγικό χωριό που θυμίζει νησί βρίσκεται δύο ώρες απ΄την Αθήνα
Eδώ υπάρχουν η ελιά και η δρυς, το αμπέλι και το πεύκο, η καστανιά, ο έλατος

Ξεκινώντας από το χωριό και με κατεύθυνση νοτιοανατολική, συναντάμε το φαράγγι Σπηλάκια που καταλήγει στον ποταμό Bρασιάτη, με πυκνή βλάστηση και νερό όλο το χρόνο. Ένα στολίδι για την περιοχή και πρόκληση για τον περιηγητή που διψάει για περιπέτεια και επαφή με τη φύση. Δίπλα στο φαράγγι βρίσκεται η Σπηλιά του Σωτήρος ή Σωσίμου. Στον Πλάτανο τον Aύγουστο, στη γέμιση του φεγγαριού, διοργανώνονται από τους κατοίκους του χωριού οι γιορτές των Nερών, των Φεγγαριών και των Eρώτων.

Στα στενά σοκάκια του χωριού, θα βρεις ηρεμία και γαλήνη

Κάθε Μάιο, στον Πλάτανο, τα κεράσια έχουν την τιμητική τους. Ο Πατριωτικός Σύλλογος του Χωριού – για 24η συνεχή χρονιά - σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο του Χωριού διοργανώνουν μια φιλόξενη και παραδοσιακή γιορτή, γεμάτη κέφι, όπου μπορείτε να τα απολαύσετε τα κεράσια κατ’ ευθείαν από το δέντρο ή σε απολαυστικές συνταγές των κατοίκων που τα σερβίρουν και τα απολαμβάνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ο παραδοσιακός οικισμός έχει παλιό νερόμυλο και πέτρινη βρύση

Κεράσι γλυκό (χειροποίητο εννοείται, φτιαγμένο από τις νοικοκυράδες του Πλατάνου), κερασόπιτες, διάφορες άλλες κερασογεύσεις, ψητό γουρουνόπουλο, άφθονο και φίνο κρασί είναι μερικά από τα εδέσματα που θα προσφερθούν στους επισκέπτες και φίλους του Χωριού.

Εδώ θα φας την πιο ωραία κερασόπιτα

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.