ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το κορίτσι με τα τατουάζ: Συγκίνηση προκάλεσε στο Βέλγιο αυτοκτονία νεαρής κομμώτριας λόγω λοκντάουν

Δεν μπόρεσε να αντέξει το κλείσιμο που επιβλήθηκε από τις αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης καραντίνας πριν από τρεις εβδομάδες.

Το κορίτσι με τα τατουάζ: Συγκίνηση προκάλεσε στο Βέλγιο αυτοκτονία νεαρής κομμώτριας λόγω λοκντάουν

Η αυτοκτονία μιας νεαρής Βελγίδας, ηλικίας 24 ετών, που είχε μόλις ανοίξει το κουρείο της στη Λιέγη αναδείχθηκε σε σύμβολο της απελπισίας μπροστά στην πανδημία.

Σε μια χώρα που έχει βαριά πληγεί από τον νέο κορωνοϊό (περισσότεροι από 15.000 ασθενείς έχουν πεθάνει) και έχει επιβάλει ένα δεύτερο λοκντάουν, η τραγωδία αυτή προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη την κοινωνία, από τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρο έως τον σκηνοθέτη Λικ Νταρντέν, που μίλησε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κάθε αυτοκτονία είναι περίπλοκη, δεν θέλω να την περιορίσω μονάχα στα κοινωνικά και οικονομικά αίτιά της», είπε ο σκηνοθέτης, διπλά βραβευθείς με Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες, μαζί με τον αδελφό του Ζαν Πιερ.

Το κορίτσι με τα τατουάζ: Συγκίνηση προκάλεσε στο Βέλγιο αυτοκτονία νεαρής κομμώτριας λόγω λοκντάουν
Η αυτοκτονία μιας νεαρής Βελγίδας, ηλικίας 24 ετών, που είχε μόλις ανοίξει το κουρείο της στη Λιέγη αναδείχθηκε σε σύμβολο της απελπισίας μπροστά στην πανδημία.

Όμως, υπάρχει εκεί «η έκφραση μιας κοινωνικής απελπισίας, μιας στεναχώριας», τόνισε, υπενθυμίζοντας τη σημασία «του να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους πιο ευάλωτους ανθρώπους».

Η 24χρονη Άλισον Ζαντάν, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα. Χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα πίσω, για να εξηγήσει την ενέργειά της, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας. Όμως, στο περιβάλλον της, όλοι φαίνεται πως γνώριζαν.

Άνεργη κομμώτρια, είχε ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση στις αρχές Αυγούστου. Δεν μπόρεσε να αντέξει το κλείσιμο που επιβλήθηκε από τις αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης καραντίνας πριν από τρεις εβδομάδες. «Είναι πολύ περίπλοκο ψυχολογικά», έλεγε η ίδια στις 10 Νοεμβρίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL-TVI.

Η εικόνα της να χαμογελάει με τα κόκκινα μαλλιά της και τα πίρσινγκ της έγινε οικεία στους Βέλγους.

Ερωτηθείς την Πέμπτη στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός μίλησε για «έναν άνθρωπο που ήθελε να ξεκινήσει το κατάστημά του με πολλές φιλοδοξίες, πολλές ελπίδες» και «βρέθηκε αντιμέτωπο με μια κατάσταση για την οποία δεν έφταιγε».

Η 24χρονη Άλισον Ζαντάν, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα. Χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα πίσω, για να εξηγήσει την ενέργειά της, σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας. Όμως, στο περιβάλλον της, όλοι φαίνεται πως γνώριζαν.

Η τραγωδία αυτή «μας άγγιξε όλους βαθιά», «είναι σαφές ότι ο αντίκτυπος σε ανθρώπινο και ψυχολογικό επίπεδο του δεύτερου κύματος (της πανδημίας) είναι μεγαλύτερος», παραδέχθηκε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Ο Σερζ Σχονμπρόντ, πελάτης και φίλος της Άλισον, περιγράφει ότι εκείνη του είπε πως ανησυχεί για την καραντίνα, στην τελευταία συνάντησή τους.

Φοβόταν ότι δεν είναι δικαιούχος για κρατική επιδότηση επειδή δεν είχε κάποιον υπάλληλο στην επιχείρηση της.

«Όταν η Άλισον επικοινώνησε με τις υπηρεσίες που θα τη βοηθούσαν, της απάντησαν ότι η επιχείρησή της δεν ήταν απαραίτητη, δεν ήταν αναγκαία», εξηγεί ο Σερζ.

«Έπρεπε να δικαιολογήσει την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, κάτι που προφανώς δεν είχε», συμπλήρωσε ο φίλος της, ο οποίος δημιούργησε ένα «ταμείο Άλισον» προκειμένου να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Ο Σερζ Σχονμπρόντ, πελάτης και φίλος της Άλισον, περιγράφει ότι εκείνη του είπε πως ανησυχεί για την καραντίνα, στην τελευταία συνάντησή τους.

Μπροστά από το κατάστημα της Άλισον, κόσμος αποτίει φόρο τιμής σε εκείνη και μπουκέτα λουλούδια έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τη βιτρίνα του.

Για τον Ζαν Λικ Βασέρ, τον πρόεδρο της ένωσης εμπόρων της Λιέγης, τουλάχιστον ένα κατάστημα στα 10 δεν θα επιβιώσει του δεύτερου κλεισίματος, μετά την καραντίνα της άνοιξης.

Και το ζήτημα της επαναλειτουργίας για τα Χριστούγεννα παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

«Εάν συνηγορήσουμε υπέρ ενός ανοίγματος και μετά βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα (…), θα είναι το χάος, δεν θα μιλάμε πλέον για 10,20,30%, αλλά για το 60% των επιχειρήσεων που θα κλείσουν», προειδοποίησε ο Βασέρ.

Πηγή: AΠΕ

Φωτογραφία: από το facebook της Alysson Jadin

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Το Φεστιβάλ Βενετίας απέτισε φόρο τιμής στον Giorgio Armani με μία συγκινητική ανακοίνωση

Ο θρύλος της μόδας είχε στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ ως τακτικός επισκέπτης εδώ και δεκαετίες, μιας και ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη του αγάπη.

Περισσότερα από

Stories

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

04 Σεπ 2025

Τα vintage έπιπλα Cannage επιστρέφουν στο σαλόνι μας

Τα έπιπλα από ψάθα είναι τάση και κάνουν δυναμική επιστροφή το 2025!

04 Σεπ 2025
03 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με μαύρη couture δημιουργία στο Ζάππειο πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία φωτογράφισή της στο Ζάππειο.

03 Σεπ 2025

Ούτε "rom", ούτε "com" | Μα πού πήγαν τέλος πάντων οι καλές ρομαντικές κομεντί;

Ένα είδος που αγαπήθηκε όσο λίγα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη. Θα μπορέσει να κάνει το comeback που του αξίζει;

03 Σεπ 2025

Theater News | Το "Food For Love" του Sam Shepard "ανεβαίνει" στη θεατρική σκηνή με πρωταγωνίστρια τη Melia Kreiling

Οι "Ερωτευμένοι" αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο BIOS.

03 Σεπ 2025

Τι θα δούμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Αγαπημένες επιλογές και φρέσκιες πρεμιέρες έρχονται στην πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες.

02 Σεπ 2025

Movie Review | Caught Stealing, μία περιπέτεια με στιλ και πρωταγωνιστές τη Zoë Kravitz και τον Austin Butler

Ο George Satsidis γράφει για μία από τις νέες ταινίες που έρχεται αυτή την εβδομάδα στο σινεμά.

02 Σεπ 2025

Τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου κάνουν στάση στο Ηρώδειο

Οι παράστασεις που έκαναν πρεμιέρα και ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2025 έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

02 Σεπ 2025